Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi

Farklı lezzet ve görsellik arayanlar için mutlaka denenmesi gereken midye tatlısı tarifi, canınız tatlı istediğinde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı çeşididir. Midye tatlısı, lezzetinin yanı sıra muhteşem görünüşüyle özel günlerinizde servis tabaklarına ayrı bir hava katacak ve tatlı tarifleri listenizin başında yer alacaktır.

Midye Tatlısı Tarifi Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla sirke
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

İçi İçin

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri İçin

  • 125 gram margarin ya da tereyağı

Tatlı hamurunu açmak için nişasta kullanılacaktır.

Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken, bir tencereye su ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlının şerbeti kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Yoğurduğunuz hamurdan cevizden daha büyük parçalar alarak beze yapın. Her bir bezeyi birer birer servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağı büyüklüğünde açılan hamuru tek seferde yufka büyüklüğünde olacak şekilde un ve nişasta serperek açın.

Daha sonra açtığınız hamuru sıkı bir şekilde oklavaya sararak rulo haline getirin ve oklavayı çıkarın. Rulo şeklindeki hamuru üç parmak kalınlığında kesin ve kestiğiniz ruloları yan çevirerek oklava yardımıyla ya da elinizle açın. Arasına çekilmiş ceviz ya da fındık koyarak poğaça şeklinde kapatın.

Aynı işlemi bütün rulolar için yaptıktan sonra şekillenen tatlıları yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine bir tavada erittiğiniz margarin veya tereyağını kepçe yardımıyla her bir tatlının üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlı fırından çıktığında, tatlı sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün ve bir saat bekletin. Tatlılar şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahunaz

21 Temmuz 2024 Pazar

Ben bu tatlıyı misafirlerime yapmaya karar verdim ama şerbeti tam olarak ne zaman dökmeliyim? Tatlı sıcakken mi yoksa soğukken mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahunaz, tatlıyı misafirlerin için yapmaya karar vermen harika bir fikir! ޞerbeti tatlıya dökme zamanı çok önemlidir. Genellikle, tatlı sıcakken şerbetin soğuk olması ve tatlının şerbeti daha iyi emmesi için tavsiye edilir. Bu şekilde tatlın daha lezzetli ve ޾ekerpare olur. Umarım tatlın herkes tarafından çok beğenilir!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri