Muzlu İrmik Tatlısı Muzlu irmik tatlısı, irmik tatlıları arasında en çok tercih edilen ve sevilerek yenilen çeşitlerden biridir. Yapılışı hem çok pratik hem de ekonomiktir. Lezzetli tarifler yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan muzlu irmik tatlısı, düşük kalorisi ile de dikkat çeker. Muzlu irmik tatlısı, her yaş grubunun damak zevkine uygundur. Muzlu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Muzlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Muzlu irmik tatlısının yapılışına öncelikle muhallebiyi hazırlayarak başlayın. Bunun için tencereye sütü koyun. Üzerine irmik ve şekeri ilave ederek ocağa alın. Ocağı orta dereceye ayarlayın ve muhallebi kaynayana kadar pişirin. Muhallebi hazır olduktan sonra muzları temizleyin ve enine dilimleyin. Dikdörtgen şeklindeki bir borcamın altını hafifçe ıslatın. Bu, muhallebinin tepsinin tabanına yapışmasını önleyecektir. Muhallebinin yaklaşık üçte birini borcama dökün ve her yerine yayın. Üzerine bisküvileri dizin. Kalan muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Dilimlenmiş muzları bu katmanın üzerine dizin. Son olarak, kalan muhallebiyi de muzların üzerine dökün ve yayın. Bisküvileri, tarçını ve ceviz içini harmanlayarak tatlının üzerine serpiştirin. Tatlıyı buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Muzlu irmik tatlısını daha da lezzetli hale getirmek için üzerine çikolata sosu dökebilir veya mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha soğuk ve katı bir kıvam alması için buzdolabında bekletme süresini uzatabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Aktan
27 Mayıs 2024 Pazartesiİrmik tatlısı için sütüm eksik kaldı tarife göre 1 bardak bunu yoğurtla kapyabilirmiyim tadı bozuk olur mu akşam arkadaşlarım gelecek yardım edin lütfen?
Cevap yazAdmin
27 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba, süt eksikliğini yoğurtla tamamlamak tatlının kıvamını ve tadını etkileyebilir. Yoğurt, irmik tatlısında istenmeyen ekşi bir tat bırakabilir. Süt yerine su veya creamer (krema tozu) kullanmayı düşünebilirsiniz. Umarım tarifiniz istediğiniz gibi olur, iyi eğlenceler!