Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı

Rulo tatlı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen diğer şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tada sahiptir. Özel günlerde, akşam yemeklerinin ardından ya da tatlı krizlerini bastırmak için tercih edebileceğiniz bu tatlı, şık sunumu ile de dikkat çeker. Rulo tatlı ile misafirlerinizi etkileyebilir ve evin yıldızı olabilirsiniz. Şimdi hep birlikte rulo tatlı nasıl yapılır, bakalım.

Rulo Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • İçi için: Dövülmüş fındık

Rulo Tatlı Nasıl Yapılır?

Rulo tatlı için ilk olarak şerbet hazırlanır. 3 su bardağı su ve toz şeker küçük bir tencereye alınarak ocakta kaynatılır. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu eklenir ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Rulo tatlının hamuru için, derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, irmik, yumurta ve kabartma tozu eklenir. Malzemeler iyice karıştırılır. Karışımın üzerine limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı un eklenir. Malzemeler yoğrulmaya başlanır ve yavaş yavaş kalan un eklenir. Hamurun kıvamı, ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek 10 dakika dinlendirilir.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak merdane yardımı ile pasta tabağı boyutunda açılır. Açılan hamurun üzerine dövülmüş fındık serpiştirilir ve sıkı bir şekilde rulo şeklinde sarılır. Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Her bir rulo, birer parmak genişliğinde kesilerek yağlanmış fırın kabına dizilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak tatlı fırına verilir. Yaklaşık 35 dakika kadar, hamurların üzeri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlılar fırından alınarak ılıyan şerbet, tatlıların üzerine eşit şekilde dökülür. 1 saat kadar bekletildikten sonra tatlılar tepside ters düz edilerek diğer tarafının da şerbeti emmesi sağlanır. Bu işlemden sonra rulo tatlı servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alevi

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Rulo tatlı tarifi ile ilgili olarak şunu sormak istiyorum: Hamuru yoğururken ele yapışmayacak kıvamı yakalayamazsam ne yapmalıyım? Fazla un eklemek tatlının kıvamını bozar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alevi,

Eğer hamuru yoğururken ele yapışmayacak kıvamı yakalayamıyorsan, biraz daha un ekleyebilirsin. Ancak, fazla un eklemek hamurun sert olmasına neden olabilir ve bu da tatlının kıvamını bozabilir. Bu nedenle unu azar azar ekleyerek kıvamı kontrol etmen daha iyi olur. Ayrıca, hamurun dinlenmesi de kıvamın oturmasına yardımcı olabilir. Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirmeyi dene, belki bu şekilde daha iyi bir sonuç alabilirsin.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri