Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısı, yapımı oldukça kolay olmasına rağmen etkileyici ve yumuşacık bir lezzet sunan bir tatlıdır. Kolay yapımı ve düşük maliyeti ile sütlü irmik tatlısının birçok farklı tarifi bulunmaktadır. İçine eklenen çeşitli malzemeler ile adeta bir lezzet şöleni haline gelen bu tatlı, ülkemizin hemen her bölgesinde yapılmakta ve özellikle aniden gelen misafirler için ev hanımlarının kurtarıcısı olmaktadır. Çocuklar tarafından da çok sevilen bu tatlı, her yaş grubunun damak zevkine hitap etmektedir. İrmik ve sütün birleşmesi ile oluşan bu doyumsuz lezzetin birkaç yapılış şekli aşağıda verilmiştir.

Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • Bir litre yarım yağlı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Altı yemek kaşığı irmik
  • Altı yemek kaşığı toz şeker
  • İki çay kaşığı vanilya

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere içerisine süt, toz şeker ve irmiği ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karıştırma işlemine tencereyi ocağa alarak devam ediyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak irmiği pişiriyoruz. İrmiklerin pişip tatlının kıvam alması ile ocağı kapatarak içine Hindistan cevizi ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından tatlıyı dökeceğimiz kabı su ile yıkıyoruz ve silkeleyerek fazla suyunu atıyoruz. Hazırladığımız tatlıyı çok beklemeden kabın içine döküp her tarafına eşit bir şekilde yayıyoruz. Son olarak tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlıyı koyduğumuz kabın su ile ıslatılmış olması, tatlının sunumu sırasında bulunduğu kabın içinden kolaylıkla çıkmasını sağlayacaktır. Dinlenen tatlıları ters çevirerek kabından çıkarıyoruz ve üzerini kakao veya tarçın ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis ediyoruz.

Ekstra Bilgiler

Sütlü irmik tatlısının daha zengin bir lezzet elde etmek isteyenler için içerisine ceviz, fındık veya badem gibi kuru yemişler eklenebilir. Ayrıca, tatlıyı servis ederken üzerine çikolata sosu, meyve dilimleri veya reçel eklemek de mümkündür. Bu tür eklemeler, tatlının daha renkli ve çekici görünmesini sağlayacaktır. Tatlıyı farklı kalıplarda hazırlayarak sunumunu çeşitlendirebilir ve davet sofralarınızda görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri