Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Şerbetli Tatlılar

Şerbetli Tatlılar

Şerbetli Tatlılar, tatlı denilince ilk akla gelen tatlı çeşitleri arasında şerbetli tatlılar gelmektedir. Tüketmesi oldukça keyif verici olan binlerce şerbetli tatlı türleri arasında sizler için birkaç tane şerbetli tatlı tarifi hazırladık birbirinden leziz bu tatlıları sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel bir şerbetli tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

Şam Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı silme irmik
  • 1 su bardağı silme toz şeker
  • 1 su bardağı silme yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı silme elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar fıstık
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Şerbetli Şam Tatlısı Hazırlanışı

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle şerbetimizi kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye ilk olarak toz şeker ilave ettikten sonra üzerine 3,5 su bardağı ılık su ekleyerek önce şekerli suyu bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin çözülmesini sağlayalım. Ardından şerbet tenceresini ocağa alarak orta ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kaynayarak koyulaşan şerbetin üzerine yarım adet limon suyu ilave edip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak ılıması için bir kenarda bekletelim.

Şam tatlımızın hamuru için karıştırma kabımıza sırasıyla yoğurt, toz şeker, sıvı yağı ekleyerek karışımı bir tahta kaşıkla karıştırarak harmanlayalım. Karışımın üzerine irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tıpkı kek hamurunda olduğu gibi tahta kaşıkla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edelim. Ardından dikdörtgen cam bir tepsinin tabanını ve kenarlarını iyice yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru tepsinin içine alarak elimizle eşit bir şekilde yayalım. Hamurumuzun güzel kızarması için üzerine yoğurt sürdükten sonra fıstıkları arka arkaya düzgün bir şekilde yerleştirelim. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına vererek tatlımızın altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek fırından alalım. Hazır hale gelen Şam tatlımızın ilk sıcaklığı çıkarak hafif ılıyınca üzerine ılık şerbetin yarısını çukur bir kepçe ile dökerek tatlımızı dilimleyelim ve kalan şerbeti de tatlının üzerine döküp birkaç saat bekleterek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Tel Kadayıflı Şeker Pare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 250 gram Tel kadayıf
  • 150 gram çam fıstığı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru için
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
Tel Kadayıflı Şeker Pare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hazırlığına ilk olarak kadayıfları elimizle çekiştirerek kopartalım. Ardından Uygun bir tavaya tereyağını alarak yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine didiklenmiş kadayıfları ekleyerek renkleri değişip hafifçe kızarıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan kadayıfların üzerine yeşil fıstıkları da ilave ederek birkaç dakika daha kavurarak ocağımızın altını kapatalım. Tatlımızın hamuru için karıştırma kabımıza ilk olarak pudra şekerini alarak üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, sıvı yağ, süt ve sirke ekledikten sonra 1 adet yumurta ekleyip diğer yumurtayı ise üzeri içi ayıralım. Karışımın üzerine 1 fiskede tuz ilave ederek yoğurma başlarken unu azar azar kaşık yardımıyla eklerken kabarma tozu ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Ardından hazır hale gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp açtıktan sonra içine kavrulmuş kadayıf koyarak hamuru kapatıp elimizle yuvarlayarak hafifçe üzerine bastırarak yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Kalan hamurları da aynı şeklide hazırlayarak tepsimizi dolduralım. Ardından şekli alan hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra 190 derece ısıtılmış fırına vererek hamurların altı üstü kızarıncaya kadar pişirerek tatlımızı fırından alalım. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ılık şerbeti dökerek 1-2 saat kadar tel kadayıflı şeker pare tatlımız tamamen soğuduktan sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (Tatlının içi için)
  • 11 yemek kaşığı tepeleme elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Kalbura Bastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın ilk hazırlığı olarak şerbetini kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencere tüm şerbet malzemelerini ilave ederek kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayarak kıvam aldıktan sonra üzerine limon suyu ekleyip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak ılımaya bırakalım. Tatlımızın hamurunu yoğurmak için karıştırma kabımıza ilk olarak oda ısısında bekletilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı kırdıktan sonra çırpma teli yardımıyla karışımı karıştırarak çırpalım. Ardından karışımın üzerine irmik, 6 yemek kaşığı tepeleme un ve kabartma tozu ekleyip karıştırdıktan sonra kalan 5 kaşık unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizde yuvarlayarak beze şekline getirdikten sonra rendenin iri kısmı üzerine koyarak elimizle bastırarak hamuru büyüterek rendenin desen şeklinin hamura çıkmasını sağlayarak içine ceviz içi yerleştirerek rendenin üzerinde hamurun üzerini kapatarak rulo şeklinde sararak yağlı kâğıt kaplanmış fırın tepsimize kalbura bastı tatlılarımızı yerleştirelim. Kalan hamurların tamamı aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 185 derecede fırına vererek üzeri kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. Ardından kalbura bastı tatlımız ilk sıcaklığını attıktan sonra üzerine ılık şerbeti dökerek 1-2 saat şerbeti çekmesi için bekleterek servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 21:50:37
Şerbetli Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Şerbetli Tatlılar Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Şerbetli Tatlılar"
İyi akşamlar akşama arkadaşlarla bir kafeye gidip dondurma yiyip oturalım diyorum. Fakat onlara dondurmanın yanında ne ikram edeyim çok kararsızım. Acaba şerbetli tatlılardan hangisi yanına uygun olur? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ahmet Atik . 31.08.2018
2 YANITI GÖRÜNTÜLE
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalo...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeleri3 adet yumurta< >1 su bardağı sıvı yağ1 su bar...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişinin tavsiye ettiği, benim de ...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte ...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocuk...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Özellikle de şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem gör...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür, ...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava ...
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır.  Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024