Muhallebili Tatlılar, Sütlü tatlılar arasında yerini alan muhallebi lezzetiyle insanların mutfaklarında her zaman yer almaktadır. Çok hafif ve ağır olmayan bir tatlıdır. Bugün size bir kaç tarifi ele alacağız. Sizlerde bu tarifleri çeşitlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Çilek Soslu Muhallebi Malzemeler,
Bir litre
süt,
Bir çay bardağı sıvı yağ,
Üç yemek kaşığı un,
Bir paket vanilya,
Bir paket krem şanti,
İki yemek kaşığı nişasta,
Bir su bardağı şeker,
Bir adet
yumurta,
Bir tutam tuz,
Çilek sosu için;
Üç yüz gram çilek,
Dört yemek kaşığı toz şeker,
Bir yemek kaşığı nişasta.
Hazırlanışı
Çilek sosu için,
Çileklerimizi
temiz bir şekilde yıkadıktan sonra iyice ufalanana kadar rondodan geçirelim. Ardından
tencereye koyalım ve ocağa alalım. Dört yemek kaşığı toz şekeri ekleyip
karıştırmaya devam edelim. Nişastayı, bir kasede iki yemek
kaşığı suyla karıştıralım. Tencerede çilekler iyice kaynayınca nişastalı suyu
içerisine ekleyip karıştıralım ve biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp,
bir kenara soğuması için koyalım.
Sıvı yağı tencereye koyalım ve içerisine unu ekleyip
biraz kavuruyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp bir kenara alalım. Şekeri, yumurtanın sarısını, nişastayı, tuzu ve sütü kavrulmuş unun içerisine döküp karıştıralım. Ve ocağa
alıp altını tekrar yakalım. Muhallebimiz pişerken karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Hem dibinin tutmasını önleriz hem de topaklanmasını önleriz. Kıvama geldikten
sonra ocaktan alalım. Ve soğuduktan sonra krem şantiyi ve vanilyayı döküp
mikserde karıştırıyoruz. Ardından kup ya da kase içerisine döküyoruz. Önceden hazırladığımız
çilek sosunu, muhallebinin üzerine döküyoruz. Bir nane yaprağı ve çilekle
süslüyoruz.
Kadayıflı Muhallebi Malzemeler,
Bir litre
süt,
Bir su bardağı şeker,
Bir su bardağı un,
Bir çay bardağı sıvı yağ,
Bir
adet limon,
Bir paket vanilya,
Bir paket krem şanti.
Kadayıf
malzemesi için,
300 gram kadayıf,
Bir su bardağı ceviz,
Dört yemek kaşığı tereyağı,
Bir çay bardağı
toz şeker,
Hazırlanışı,
Kadayıfı tahta üzerine tel şehriye biçiminde doğruyoruz. Tavayı ocağa
alıyoruz ve tereyağını eritiyoruz. Şehriye gibi kestiğimiz
kadayıfları kızarttığımız tereyağının içerisine atıyoruz. Ve ardından bir su
bardağı cevizimizi iri iri kıyıyoruz ve kadayıfları içerisine atıyoruz. Şekeri
de ilave edip altını kapatıyoruz ve kenarı alıyoruz.
Tenceremizi
ocağa alalım. İçerisine bir çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz. Ardından unu ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. İçerisine sütü
yavaş ilave edip ve karıştırıyoruz. Şekeri içerisine atıp
pişene kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Vanilyayı ocaktan aldığımız muhallebiyi içerisine katıyoruz. Limonu
iyice yıkadıktan sonra muhallebinin içerisine rendeliyoruz ve hızlı bir
şekilde karıştırıyoruz. Ve ılık olduktan sonra içerisine krem şantiyi döküyoruz
ve mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz. Ardından kaselere kavrulmuş
kadayıfları döküyoruz. Üstüne muhallebiyi ilave ediyoruz. Tekrardan kadayıf
döküyoruz ve üzerine muhallebiyi tekrar döküyoruz. Buzdolabına kaseleri soğumaya bırakıyoruz.
Muzlu Muhallebili Pasta Malzemeleri,
Bir litre
süt,
Bir su bardağı un,
Bir yemek kaşığı tereyağı,
Bir su bardağı şeker,
Bir
yemek kaşığı nişasta,
Üç adet muz,
Hazır satılan kekler( paketlerde satılan),
Bir
paket vanilya.
Hazırlanışı,
Tenceremizi
ocağa alalım. Tereyağını içerisine atıp eritiyoruz. Unu tereyağı ile kavuruyoruz. Ardından şekeri içerisine
döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Nişastayı içerisine ekleyip
ardından sütümüzü ilave ediyoruz. Ve istenilen kıvama gelince
vanilyayı da içine atıp karıştırıyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
Marketten aldığımız kekleri dilim dilim kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz. Ardından
muhallebimizi keklerin üzerine yayıyoruz. Muzları dilimliyoruz ve kekin üzerine döktüğümüz muhallebinin üzerine diziyoruz. Son olarak muzların üzerine
kalan muhallebiyi de aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Son Güncelleme : 17.03.2021 01:07:52
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
Uzm. Hacer Sakman - 17.03.2021 01:07:52
Muhallebili Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Muhallebili Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Talıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalor...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, Bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeler:3 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen, hem çerez niyetine yenilen, hemde diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Bir çok kişinin tavsiye ettiği, benimde...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı, hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hemde şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı, hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte...
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocu...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Hele de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Hele ki şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem görüntüsü çok...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının bir çok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür,...
Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın
vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava
...
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü
Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız
çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2022