Cevizli İrmik TatlısıCevizli irmik tatlısı, hem kolay hem de hafif bir tatlı çeşididir. Bu tatlı, damak tadınıza uygun olarak herkesin severek tüketebileceği ve özel toplantılarınızda misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir seçenektir. Tatlı ihtiyacınızı hızlıca karşılayabilecek bu tarif, eşsiz lezzeti ve pratik yapımıyla pasta tarifleri defterinizde mutlaka bulunmalıdır. Cevizli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Cevizli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?Öncelikle bir tencere alın ve içerisine bir kaşık margarin ve sıvı yağı ilave edin. Margarin eriyince tencerenin içerisine 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra kalan şekeri ve kaynatmış olduğunuz süt ve suyu ilave ederek karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatın. Tatlınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine robotta çekilmiş olan cevizleri serpin. Bir tutam tarçın ile tatlandırarak ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerCevizli irmik tatlısı, farklı sunum ve lezzetlerle zenginleştirilebilir. Örneğin:
Bu bilgilerle, cevizli irmik tatlınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. |
Bu tarifi denemek istiyorum ama margarini kullanmak yerine tereyağı kullanabilir miyim? Ayrıca, irmik ve şekerin yarısını kavururken sürekli karıştırmam gerekiyor mu yoksa arada bir mi karıştırsam yeterli olur?
Cevap yazRahatefza,
Tarifinde margarin yerine tereyağı kullanabilirsin. Tereyağı, tat ve koku açısından daha zengin bir lezzet katacaktır. Ancak, tereyağı daha hızlı yandığı için dikkatli olmalısın.
İrmik ve şekerin yarısını kavururken sürekli karıştırman daha iyi olur. Bu, hem malzemelerin eşit şekilde kavrulmasını sağlar hem de yanmalarını önler. Arada bir karıştırmak riskli olabilir, bu yüzden sürekli karıştırmak en güvenli yöntemdir.
Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun!