Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arasında sizler için birkaç lezzetli hamur tatlısı tarifi hazırladık. Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bu hamur tatlı tarifleri birlikte hazırlamaya ne dersiniz.

Dilber Dudağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dolusu süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı iri ceviz içi
  • Yarım adet limon suyu

Üzeri İçin

  • 125 gram tereyağı veya margarin

Şerbeti İçin

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu

Hazırlanışı; Dilber dudağı tatlısı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, eritilmiş margarin ve limon suyunu ilave ederek başlayalım. Ardından iyice karıştırılan karışımın üzerine kabartma tozu, tuz ekledikten sonra üzerine azar azar elenmiş unumuzu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğurulan hamur ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurarak hamurumuzu 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada tatlımızın şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım. Kaynayarak kıvam alan şerbetin üzerine limon suyu ekleyip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp ılınması için beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgahımızın üzerine alarak 5 eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı yeniden 10 eşit beze şekline getirelim. Bezelerin her birini nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpiştirerek 10 bezeyi üst üste koyalım. Ardından kalan diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak üst üste koyarak 5 ayrı grup olarak hazır hale getirelim. İlk onlu grubu tekrar tezgahın üzerine alıp üzerine hafifçe nişasta serpiştirerek tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açtıktan sonra bir su bardağı yardımıyla açılan hamuru keserek yuvarlak daireler elde edelim. Ardından her yuvarlak dairenin içine ceviz içi koyduktan sonra hamuru yarım ay halinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kalan tüm hamurlara da aynı işlemleri uygulayarak tepsimizi dolduralım. Ardından tereyağı veya margarini eriterek bir kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirerek dökelim. Fırınımızı 175 derecede önceden ısıttıktan sonra tatlı tepsimizi fırına vererek kızarıncaya kadar pişirip tatlıları fırından alarak soğumaya bırakalım. Ardından soğuyan tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbeti çekmesi için en az 3-4 saat bekletelim. Artık dilber dudağı tatlımız servise hazır. Afiyet olsun...

Düğme Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı badem
  • 2-3 yemek kaşığı marmelat

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kadar vanilya

Hazırlanışı; Düğme tatlısı hazırlığımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencere toz şeker ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım. şerbet kaynayarak kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak üzerine yarım adet limon suyu ve vanilya ekleyip karıştırarak şerbeti soğumaya bırakalım. Daha sonra tatlımızın hamuru için uygun bir tencereye tereyağı veya margarin ilave ederek yağın erimesini sağlayarak üzerine irmik ilave ederek yağın içinde irmiği rengi değişinceye kadar kavurarak ocaktan alıp soğuması için bekleyin. Ardından iyice soğuyan yağlı irmiğin üzerine yumurta, soda, kabartma tozu,tuz, vanilya ve azar azar un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğrulan hamurdan ceviz iriliğinde parçaları avuç içimizde yuvarlayarak baş parmağımızla yuvarladığımız hamurun ortasına bastırıp çukur oluşturduktan sonra düğme şekline gelen hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Kalan tüm hamuru da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirelim. Fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiyi fırına sürelim ve düğme tatlıları kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakalım. Pişen tatlılar soğuduktan sonra üzerlerine ılık şerbeti gezdirerek dökerek düğme tatlılar şerbeti çekinceye kadar yaklaşık 2-3 sat beklemeye bırakalım. Tatlılar şerbeti çekerek servise hazır hale gelinde ortadaki çukurun içine önce herhangi bir meyveden hazırlanan marmelat koyduktan sonra üzerine badem yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 05.12.2018 00:05:30
Hamur Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Hamur Tatlıları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"
Tatlıların birçoğu zaten hamurlarla yapılıyor ama hepsinin hamurları birbirinden tamamen farklı. Bu nedenle en mükemmel ev tatlısını evimde yapmak için bana önerebileceğiniz herhangi bir tatlı var mıdır?
Parsa . 25.09.2018 19:43:32
CEVAP YAZ
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle istenilen malzemelerle çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Genelde benimde yaz aylarında terc...
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Talıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalor...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, Bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeler:3 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen, hem çerez niyetine yenilen, hemde diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Bir çok kişinin tavsiye ettiği, benimde...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı, hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hemde şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı, hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocu...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Hele de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Hele ki şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem görüntüsü çok...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının bir çok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür,...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bu...
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava ...
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019