Parmak TatlısıParmak Tatlısı, adını parmak şeklini almasından dolayı alır. Kalori bakımından yüksek değerlere sahip olmadığı için diyet yapan bireyler tarafından, aşırıya kaçmamak şartıyla, tüketilebilir. Parmak tatlısının yapımı oldukça kolaydır. Kıvamını tutturmakta zor olmadığından, özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilir. İsteğe göre dondurma ile de servis edilebilir. Parmak tatlısı, kadınlar arasında gün, doğum günü partileri, diş partileri veya akşam yemek davetlerinde çok tercih edilir. Parmak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?İlk olarak, derin bir tencerede şerbet hazırlanır. Şerbet kaynamaya yakınken limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılır. Ardından ocağın altı kapatılır ve şerbetin soğuması için serin bir ortama alınır. Daha sonra, derin bir kaba irmik konulur. İrmiği ekledikten sonra diğer malzemeler de ilave edilerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulur. Hamur, 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak parmak şekli verilir. Parmak şekli verilen hamurlar irmiğe bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine hamur bitene kadar bu işlem uygulanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için bir süre beklenir. Son olarak, istenilen şekilde servis edilir. Afiyet olsun. |
Parmak tatlısının kıvamını tutturmak gerçekten bu kadar kolay mı?
Cevap yazSevgili Abdüsselam,
Parmak tatlısının kıvamını tutturmak aslında biraz deneyim ve dikkat gerektiren bir iştir. Hamurun yoğrulması, şerbetin ayarlanması ve pişirme süresi gibi detaylar önemlidir. Ancak, tariflere sadık kalıp dikkatli bir şekilde adım adım ilerlersen, sen de kolayca başarılı bir parmak tatlısı yapabilirsin. Şimdiden kolay gelsin!