Pratik Sütlü Tatlılar

Pratik Sütlü Tatlılar

Pratik sütlü tatlılar, Kolay hazırlanan ve hafif tatlı diye tabir edilen tatlardır. Süt ile kolayca pişirilen tatlıların çoğunluğu muhallebilerden oluşur. Çeşit çeşit muhallebiler ile kolayca kısa zamanda lezzetli tatlılar hazırlanabilir. En kolayı hazır pudingleri yeterli miktarda süt ile pişirmek olsa da bisküvi ve meyve gibi masrafsız katkılarla değişik sunumlar ve lezzetler yapmak da mümkün. Sütlü tatlıların en meşhur olanı bilindiği üzere sütlaçtır. Daha sonrası sakızlı muhallebiler, İrmik pastaları, keşkül, kazandibi gibi tatlılardır.

Beyaz badem tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 1 litre süt ( 5 su bardağı)
  • 200 gram badem ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 buçuk su bardağı nişasta (buğday nişastası)

Beyaz badem tatlısının yapılışı:

Bir tencerenin içerisine soğuk süt eklenir. Badem ezmesi sütün içerisine katılıp iyice karıştırılır. Sonra tencere ocağa konur. Orta ateşte pişmeye başlayan bademli süte nişasta yavaş yavaş eklenir. Topaklanma yapmaması için devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamı almaya başlayınca toz şeker ilave edilir. Toz şeker eriyene kadar pişirilip ocaktan alınır. Kaselere pay edilir. Üzeri tarçınla süslenip servis edilir.

Prenses tacı tatlısı için gerekli malzemeler: (8 kişilik)

  • 1 paket
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 20 tane bebe bisküvisi (muzlu)

Üzeri için:

  • 1 paket kakaolu puding
  • 3 buçuk su bardağı süt

Prenses tacı tatlısının yapılışı:

Bir tencerenin içerisinde margarin eritilir. üzerine un eklenip bir kaç kez karıştırılır. Süt ve toz şeker unun üzerine dökülür. Kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra 1 paket vanilya eklenip mikserle çırpılır. Bebe bisküvileri iri iri kırılıp muhallebiye eklenir. Ortası boş olan bir kek kalıbı ıslatılır. Bisküvili muhallebi kalıbın içerisine eşit şekilde dökülür. Bir gece yahut 6 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra soğuyan muhallebi kalıptan büyük bir servis tabağına ters çevrilerek konur. Tekrar buzdolabına bırakılır. Muhallebinin pudingini hazırlamak için, tencereye süt ve hazır puding konur ve pişirilir. Soğumaya başlayan kakaolu puding, kalıp muhallebinin üzerine gezdirilir. Dilimleyerek servis edilir.


Hint usulü sütlaç tatlısı için erekli malzemeler:

  • Yarım su bardağı basmati pirinci
  • Yarımdan su bardağından biraz fazla Hindistan cevizi sütü
  • Yarım kilo süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 adet karanfil
  • 250 ml. krema

Süslemek için:

  • Kaysı kurusu
  • Badem taneleri
  • Çilek

Hint usulü sütlaç tatlısının yapılışı:

Pirinçler yıkanıp tencereye konur. Üzerine sütler, krema, şeker ve karanfil eklenir ve ocağa konur. Kaynamaya başlayınca ateşi kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 45 dk. Kadar pişirilir. 45 dk. Sonra pişen sütlaç istenilen kıvama gelmişse ocaktan alınır. Kaynama harareti gecene kadar bekletildikten sonra kâselere pay edilir. Ilıyınca kâseler buzdolabına konur. Servis aşamasında çilek, kuru kayısı ve bademler ufak ufak doğranarak sütlacın üzerine serpilir.

Külhan tatlısı için gerekli malzemeler: (6 kişilik)

  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket damla sakızı
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram margarin
  • 1 tutam tuz
  • Meyve şekerlemesi
  • File Antep fıstığı
  • 1 tane limon

Şerbeti için:

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Külhan tatlısının yapılışı:

Tatlının yapımına başlanmadan önce şerbeti kaynatılarak hazırlanır. Limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Bir tencereye, süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, yumurta ve toz şekeri konup iyice çırpılır. Orta ateşte olan ocağın üzerine alınıp çırpma teliyle karıştırılmaya devam edilir. Kaynayıp koyulaşınca margarin ve meyve şekerlemesi de eklenir. 1-2 dk. daha kaynatıp ocaktan alınır. Küçük kalıpların içerisine hazır olan irmikli muhallebi pay edilir. Kalıplar bir fırın tepsisinin üzerine dizilir. Önceden açılmış olan fırında 15 dakika 180 derecede pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı kalıpları servis tabağına ters olarak çıkarılır. Küçük kalıplı tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Servis edileceği zaman üzerine Antep fıstığı serpilir ve limon dilimleriyle servis edilir

Son Güncelleme : 03.09.2018 14:55:21
Pratik Sütlü Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Pratik Sütlü Tatlılar Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pratik Sütlü Tatlılar"
şireli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmelisiniz
İlsak . 22.08.2016
CEVAP YAZ
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Talıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalor...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, Bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeler:3 adet yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen, hem çerez niyetine yenilen, hemde diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Bir çok kişinin tavsiye ettiği, benimde...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı, hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hemde şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı, hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocu...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Hele de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Hele ki şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem görüntüsü çok...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının bir çok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür,...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava ...
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019