Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı

Havuç ve Faydaları

Havuç, dünyada yaygın olarak ekilen ve besin değeri yüksek bir sebzedir. Ülkemizin her bölgesinde yetiştirilmesi mümkündür. Havuç, insan vücuduna sağladığı faydalarla bilinir ve özellikle çocukların tüketmesi gereken önemli bir besindir.

Havucun birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında; siyah, kırmızı, beyaz ve turuncu havuç gibi çeşitler yer alır. Ülkemizde en çok tercih edilen havuç çeşidi ise turuncu havuçtur. A vitamini bakımından zengin olan havuç, sağlıklı gözler denilince ilk akla gelen besinlerden biridir. Ayrıca karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, enerji verir ve lifli yapısı sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına katkıda bulunur.

Havucu çiğ ve kabuklu olarak tüketmek en faydalı yöntemdir. Cinsel gücü artırdığı, hafızayı güçlendirdiği ve unutkanlığa karşı koruyucu özellikleri olduğu da bilinmektedir. Tedavi amaçlı kullanmak isterseniz, havuç kürleri de oldukça etkilidir.

Havuç ve Kanser

Havuç, özellikle akciğer kanserine karşı mükemmel bir koruyucu görevi görür. Havuçta bol miktarda bulunan A vitaminini vücuda kazandırmak için havuç suyunu sıkarak ve içerisine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek tüketmek daha yararlı olacaktır. Bu yöntem, vücut tarafından emilimini kolaylaştırır.

Havuç Tatlısı ve Çocuklar

Havuç, yemeklerde ve salatalarda kullanılabildiği gibi tatlılarda da rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle havuç yemeyi sevmeyen çocuklar için havuçlu tatlılar hazırlamak oldukça önemlidir. Bu tatlılar, çocuklara havuç tüketmenin keyifli bir yolunu sunar.

Havuç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo havuç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket bebe bisküvisi
  • 1 paket Hindistan cevizi

Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçları yıkayıp rendeleyin ve pişireceğiniz tencereye ekleyin. Ardından yaklaşık iki su bardağı şekeri ilave edin ve ocağın altını kısarak pişmeye bırakın. Diğer taraftan, bisküvileri ufak parçalara ayırın ya da robottan geçirin.

Pişmiş olan havuçları ezilmiş bisküvilerle karıştırın ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile vanilyayı ekleyerek iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımı, Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alabilirsiniz. İsterseniz üzerine kürdan batırarak da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ceyhan

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Havuç çiğ ve kabuklu olarak tüketildiğinde daha faydalıymış, acaba havuç tatlısı yaparken bu faydaları kaybediyor muyuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ceyhan, havuç çiğ ve kabuklu tüketildiğinde gerçekten besin değerleri daha yüksek olabiliyor. Ancak, havuç tatlısı yaparken havucun bazı besin değerleri kaybolsa da, yine de belirli miktarda vitamin ve mineral içerebilir. Önemli olan dengeli beslenmek ve farklı şekillerde sebzeleri tüketmektir. Bu yüzden, arada bir havuç tatlısı yemek de keyifli ve faydalı olabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri