Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Midye Tatlısı

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı, Görünümü ile farklı lezzeti de oldukça güzel ağızda dağılan güzel bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. Denenmesi gereken yapımı da çok zor olmayan güzel bir şerbetli tatlıdır. Şimdi deneyenler tarafından oldukça beğenilen midye tatlısının tarifine geçelim.

Midye Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

  • Bir yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı kadar elma veya üzüm sirkesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Dört veya beş su bardağı kadar un
  • Ceviz
  • Tereyağı

Açarken kullanmak için

  • Nişasta

Şerbeti için

  • Üç buçuk su bardağı şeker
  • Dört su bardağı su
  • Bir veya iki damla limon suyu
Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak midye tatlısının şerbetini yaparak işe başlayın. Uygun bir tencereye üç buçuk su bardağı şeker ve dört su bardağı şekeri alıp kaynatmaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu da ekleyip beş dakika kadar kaynatmaya devam edin ve şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın. Şimdi sıra midye tatlısının hamurunu hazırlamada. Uygun bir hamur yoğurma kabında bir yumurta, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı süt ve sirkeyi de ekleyip iyice çırpın ardından un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur yoğurulur. Burada dikkat etmeniz gereken hamurun yumuşak olmasıdır. Eğer ki vaktiniz var ise hamuru yarım saat kadar dinlendirirseniz daha güzel bir tatlı olur. Dinlenen hamurdan on sekiz veya yirmi beze ayırın. Bezeler iki gruba ayrılır. İlk olarak on beze kullanılır. Bezelerin her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konulur. Üst üste aldığınız bu hamuru merdane yardımı ile bir yufka olarak açabildiğiniz kadar büyük açın. Açılan yufkayı sıkıca rulo yapın ve bir parmak kalınlığında kesin. Yan yatırarak merdane ile hafif açın. Bir ucuna ayıklanmış ve dövülmüş cevizi koyarak poğaça yapar gibi kapatın. Çok hafif yağlanmış tepsiye yapılan midye tatlıları dizilir. Diğer kalan on beze de tek tek açılır ve üst üste konulur. Ardından büyük yufka açılarak aynı işlem uygulanır. Hazırlanan tatlıların üzerine tavada yakmadan erittiğiniz tereyağını kaşık yardımı ile teker teker üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına hazırlamış olduğunuz tatlıyı atın ve kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökün. Şerbeti çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:03:52
Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Midye Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalo...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeleri3 adet yumurta< >1 su bardağı sıvı yağ1 su bar...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişinin tavsiye ettiği, benim de ...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte ...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocuk...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Özellikle de şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem gör...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür, ...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır.  Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024