Kremalı İrmik TatlısıKremalı İrmik Tatlısı, yapımı oldukça pratik olan ve hafif bir tatlıdır. Bu tatlı, sütlü olduğu için hafif bir lezzete sahiptir. Deneyenler tarafından beğenilen kremalı irmik tatlısını, akşam yemeğinden sonra veya beş çaylarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Şimdi kremalı irmik tatlısının tarifine ve yapılışına geçelim. Kremalı İrmik Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti İçin
Muhallebisi İçin
Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamakla işe başlayın. Çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 1-2 dakika kadar şerbeti kaynattıktan sonra altını kapatıp bir kenara alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra tatlının kekini hazırlamaya geçin. Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp mikser ile iyice çırpın. Ardından sütü ve sıvı yağı ilave ederek biraz daha çırpın. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu hafifçe yağlanmış olan kalıbın içerisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek kızarana kadar pişirin. Kek pişerken siz de tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayın. Bunun için muhallebiyi yapacağınız tencerede soğuk sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp labne peynirini ilave ederek yaklaşık beş dakika kadar mikser yardımıyla muhallebiyi iyice çırpın. Pişen sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti döküp on dakika kadar şerbetinin çekmesini bekleyin. Daha sonra tatlıyı kalıptan çıkarıp servis edeceğiniz tabağa alın ve hazırlamış olduğunuz muhallebiyi üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Eğer arzu ederseniz üzerine Hindistan cevizi veya fındık ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Sonra kremalı irmik tatlısını dilimleyip servis edin. Afiyet olsun. |
Kremalı İrmik Tatlısını denedim ama şerbeti gerçekten soğuk mu olmalı? Sıcak şerbetle yaparsak ne olur? Bir de labne peynirini koymasak muhallebisi yine aynı kıvamda olur mu?
Cevap yazMerhaba Selay,
Şerbet Sıcaklığı: Evet, kremalı irmik tatlısında şerbetin soğuk olması önemlidir. Sıcak şerbet kullanırsanız, tatlının hamur olma ihtimali artar ve istediğiniz kıvamı yakalayamayabilirsiniz. Soğuk şerbet tatlıya daha iyi nüfuz eder ve kıvamını korur.
Labne Peyniri: Labne peynirini muhallebiye eklemek, tatlıya kremsi bir kıvam ve hafif bir asidite katar. Labne koymazsanız, muhallebi yine kıvam alır ama o kremsi yapıyı ve hafif lezzet farklılığını kaybedebilirsiniz. Bu durumda, muhallebinin kıvamı biraz daha yoğun ve yoğurda daha yakın olabilir.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Afiyet olsun!