Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle oruç tuttuğumuz zaman, iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam neredeyse yoktur. Şerbetli tatlılar, özellikle tercih edilenler arasındadır. Bugün, hem görüntüsü çok hoş olan hem de lezzeti mükemmel bir şerbetli tatlı yapacağız: Fındıklı Gül Tatlısı. Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlıdır ve benim favorilerim arasında yer alır.

Fındıklı Gül Tatlısı için Gerekli Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke veya yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 veya 2 damla limon

Fındıklı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbetimizi yapacağız. Çünkü bu tatlımızda şerbet soğuk, tatlı sıcak olacağı için şerbeti ilk başta hazırlamak gereklidir. Su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 10-15 dakika kaynamasını bekleyin. Şerbetimiz hazır.

Şimdi hamurumuzu yapmaya geçelim. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, sıvıyağı ve yoğurdu karıştırın. Daha sonra irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En son olarak unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru merdane ile ince şekilde açın ve çay bardağı ile kesin. Kestikten sonra 3 parça hamuru birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde, sadece bir kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Ortadaki hamurun iki başına birer tane fındık koyun ve rulo yapın. Tam ortasından kesin ve tepsiye dizin. Tüm parçaları aynı şekilde hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra 1-2 dakika bekleyip şerbetini dökebilirsiniz. Şerbeti döktükten birkaç saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Fındıklı Gül Tatlısı'nı farklı kuruyemişler ile de deneyebilirsiniz. Örneğin, ceviz veya badem kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, tatlının üzerine tarçın serperek veya yanında dondurma ile servis ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tutku

12 Temmuz 2024 Cuma

Fındıklı Gül Tatlısı harika görünüyor! Deneyen var mı, şerbetini dökerken tatlı sıcak mı olmalı, yoksa ılık mı? Ayrıca margarin yerine tereyağı kullanırsak tat fark eder mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tutku, Fındıklı Gül Tatlısı gerçekten harika bir tatlıdır. Şerbetini dökerken tatlının ılık olması en iyisidir; bu şekilde şerbet tatlıya daha iyi nüfuz eder. Margarin yerine tereyağı kullanırsanız tatlı daha lezzetli ve aromatik olur çünkü tereyağı margarine göre daha yoğun bir lezzet sunar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri