Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül yuvası tatlısı, şerbetli hamur tatlı çeşitlerindendir. Bülbül konağı yahut bülbül baklavası da denir. Baklava hamurundan yapılan tatlı şekli itibariyle bu ismi almıştır. Baklava gibi açılarak yapılan tatlının şekerpare formunda kolay ve pratik tarifleri de vardır. Tatlıya şekil verme işlemi, açılan küçük yufkaların oklavaya sarılıp büzülmesiyle oluşuyor.

Bülbül yuvası tatlısı için gerekli malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Açmak için yeteri miktarda un ve nişasta
Tatlının içi ve üzerini süslemek için
  • 250 gr çekilmiş ceviz
  • Toz Antep fıstığı
Tatlının üzerine dökmek için
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
Bülbül yuvası tatlısı nasıl yapılır?

Hamur yapılacak kabın içerisine 3 bardak un konur ve havuz yapılıp ortası açılır. Yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ sirke, tuz ve kabartma tozu da eklenip karıştırılır. Un yavaş yavaş sıvı karışımının içerisine alınarak yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hazır olan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Hamur bezeleri bir örtünün altında yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur dinlendikten sonra, her bir beze oklava ile un ve nişasta serpilerek açılabildiği kadar büyütülerek açılır. Açılan yufkaya ceviz içi serpilir ve oklavaya çok geniş olmayacak şekilde sarılır. Daha sonra oklavaya sarılı yufka büzdürülerek oklavadan çıkarılır. Büzülmüş olan hamur içe doğru kıvrılır ve yuvarlanır. Tüm hamur bezeleri aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ da eklenip kızdırılır. Tepsideki tatlıların üzerine ocaktan alınan yağ kaşık ile gezdirilir. Fırın 180 derecede ısıtılıp tatlı atılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlılar fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Tatlının şerbetini hazırlamak için: Su ve şeker bir tencerenin içerisine konur. Orta teşte kaynayana kadar karıştırılır. Şerbet kıvamına geldiğinde limon suyu da eklenir. Daha sonra ocaktan alınır. Harı gittikten sonra sıcak olarak tatlıların üzerine dökülür. Tatlılar şerbeti çekip soğuyana kadar bülbül yuvası dinlendirilir. Servis tabağına alındığında üzerine toz Antep fıstığı dökülerek süslenir.

Bülbül Yuvası Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Güncel

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Meyveli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Meyveli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6