Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Armut Tatlısı

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı, Enfes tadıyla çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biri de armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli oluşunun yanı sıra gönümüzde iştah açmaktadır. Şık bir sunum yapmak isteyen kişilerin tercih edeceği tatlı çeşitlerinden biri armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. Armut tatlısı için seçeceğiniz armutların sert olması gerekmektedir. Örneğin kullanacağınız armut santa, maria ya da frenk çeşitlerinden olabilir. Armutların set olmasının yanı sıra saplı olmasına özen gösterin. Armutların saplı olması sunum yaparken şık bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Armut tatlısını yaparken tarçın ya da karabiber kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır. Aynı zamanda armut tatlısı yaparken kullanacağınız tencerenin boyutuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Tencere çok geniş olmamakla birlikte armutların dik durmasını sağlayacak şekilde olması gerekmektedir. Kullanacağınız tencere eğer çok geniş olursa sos tabanda kalır. Aynı zamanda armut tatlısının daha lezzetli olmasını isteyen kişiler armutları haşlarken üzüm suyu yerine şarapta kullanabilir. Son olarak armut tatlısı yaparken armutları en az 3 saat sosun içerinde bekletmeye ve ara ara ters düz yapmaya dikkat edin. Armut tatlısının yapılışı şu şekildedir;

Armut Tatlısı Malzemeleri

  • 5 adet orta boy armut
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane karabiber
  • 4 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1 adet limon suyu
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı üzün suyu
  • 2 bardak nar suyu

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?


Orta boy bir tencerenin içine üzüm ve nar suyunu koyun. Daha sonra üzerine limon suyu, tarçın, bal, karanfil ve şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra tencereyi ocağa koyun. Ocağın ısısını orta dereceye ayarlayın. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Kaynama işlemi devam ederken sizde armutları hazırlamaya başlayın. Armutları yıkayıp soyduktan sonra alt kısmından bir miktar kesin. Kesmenizin sebebi sunum yaparken dik durması için. Bütün armutlara aynı işlemi uyguladıktan sonra armutları sosun içine düzgünce yerleştirin. Armutların hepsini sosun içine yerleştirdikten sonra yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişirme işlemi devam ederken armutları ters düz yapmaya dikkat edin. Böylece armutlar sosunu iyice almış olacaklardır. Yarım saat geçtikten sonra armutların pişmesini bir kurdan yardımıyla kontrol edin. Kürdan rahat bir şekilde armutlara batıyor ise armutlar pişmiş demektir. Daha sonra pişen armutları servis tabağına alabilirsiniz. Servis tabağına aldıktan sonra kalan sosu da biraz daha koyulaşması için kaynatmaya devam edin. Sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan sos yarıya inene kadar kaynattıktan sonra sosu çukur bir kabın içerisine koyun. Sosun üzerine armutları koyun ve bu şekilde 3 saat kadar bekletin. Armutlar sosun rengini alacaktır. Sosun rengini alan armutları dik bir şekilde servis tabağına koyarak servis yapabilirsiniz. Kalan sosu armutların üzerinden gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:59:57
Armut Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Armut Tatlısı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Armut Tatlısı"
armutlarımız çok fazla olduğu için dibine dökülüyor. Bu nedenle de çürüyüp gidiyor. Biz bu armutlar bıoşa gitmeden bunları toplayıp bu şekilde reçel yapsak daha güzel olur ama daha önce denediğimde baya bir şekerlenmişti. Bu nedenle sadece ilk bir ay tüketebildik. Şekerlenmemesi için neler yapabiliriz?
Dünya . 06.10.2018 00:53:20
CEVAP YAZ
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalo...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeleri3 adet yumurta< >1 su bardağı sıvı yağ1 su bar...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişinin tavsiye ettiği, benim de ...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte ...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocuk...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Özellikle de şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem gör...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür, ...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır.  Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024