Kremalı tatlılar, güzel ve değişik tatlı tarifi arayışındaysanız sizler için paylaştığımız kremalı tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Her bir tarif büyük beğeni toplayacak ve damaklarda mükemmel bir lezzet bırakacaktır. Özel günlerde, davet sofralarında, gün masalarında tercihe dilebilecek tatlı tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.
Kaymak kremalı şerbetli tatlı için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 tane yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
Şerbet için
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Kreması için
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Kaymak kremalı şerbetli tatlısı hazırlanışı
Kaymak kremalı şerbetli tatlı için ilk olarak şerbet hazırlanır. Uygun bir tencerenin içine su ve toz şeker alınarak karıştırılır. Şeker eriyince ocağa alınır. 8 dakika kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı limon suyu eklenip, 2 dakika kadar daha kaynatılarak ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Toz şeker ve yumurtalar krema kıvamına geldikten sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenip tahta kaşık yardımı ile yumurtaları söndürmeden karıştırılır. Fırın kabına pişirme kağıdı serilip, hazırlanan hamur fırın kabına dökülür. Fırın önceden 170 derece ısıtılarak hamur fırına verilir. Kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Kek soğuduktan sonra pişirme kağıdından ayrılır ve ters çevrilir. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Sonra her bir parça tekrar enine ikiye bölünür.
Krem şanti süt ile koyu bir kıvam alana kadar çırpılır. Kekin alt kısımlarına hazırlanan krem şanti sürülerek diğer kek üzerine kapatılır. Bu şekilde buzdolabına alınarak 10 dakika kadar bekletilir. 10 dakika sonra kekler dilimlenip tepsiye dizilir. Keklerin üzerine hazırlanan şerbet eşit şekilde dökülür. Arzuya göre üzerleri ceviz ya da Hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun.
Kremalı puf tatlı için gerekli malzemeler
Hamuru için
- 4 tane yumurta
- 6 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Kreması için
- 1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı margarin
Kremalı puf tatlı hazırlanışı
Tatlının kekik için yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Hamurun kıvamı pandispanya kıvamında olmalıdır. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde dökülerek yayılır. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanıp, kek hamuru ısınmış fırına verilir. Ortalama yarım saat pişirilerek fırından alınır. Şerbeti için toz şeker ve su ufak bir tencereye alınır. 6-7 dakika kaynatılarak, üzerine limon suyu eklenip ocaktan alınır.
Tatlının kreması için, toz şeker, süt, yağ, mısır nişastası ve un tencereye alınır. Çırpıcı ile çırpılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra mikser ile 3 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan krema soğuması için bir kenara alınır.
Pişen kek fırından alınarak ortadan ikiye bölünür. Kekin alt kısmına hazırlanan şerbetin yarısı eşit şekilde dökülür. Krema soğuduktan sonra şerbetin üzerine yayılır. Kekin diğer kısmı kremanın üzerine kapatılır. Arta kalan şerbet kekin üzerine eşit dökülür. Kremalı puf tatlı bir süre buzdolabında bekletilir. Servis yapılacağı zaman kek arzuya göre ister dilimlenebilir, ister bir bardak yardımı ile kesilerek servise sunulabilir. Servis anında üzeri meyve, fıstık tozu ya da ceviz ile süslenerek servis yapılabilir.
Afiyet olsun.