Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı

Meyveli İrmik Tatlısı, yapılışının kolay olması ve görünümünün çekiciliği ile sürekli tercih edilen tatlılardan biridir. Hafif bir tatlı olmasının yanı sıra, özellikle çocukların ilgisini çeken bol meyveli sunumu ile öne çıkar. Lezzeti ve estetik sunumu ile sıkça tercih edilen meyveli irmik tatlısının yapılışına dair detaylar aşağıda verilmiştir.

Meyveli İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 11 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzerini Süslemek İçin
  • 300 gram çilek
  • 3 adet orta boy kivi
  • 2 adet orta boy muz
  • 1 adet portakal kabuğu
  • Hazır ahududu sosu
  • Bir miktar Antep fıstığı

Meyveli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Meyveli irmik tatlısı için öncelikle orta boy bir tencereye sütü ilave edin. Daha sonra şekeri ve irmiği ekleyerek karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından tencereyi orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişirme süresince ara ara karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kıvam koyulaşıp fokurdamaya başladığında vanilyayı ilave edin. Vanilyayı ekledikten sonra yaklaşık bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.

Tatlıyı yapacağınız fırın tepsisinin altını suyla ıslatın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi tepsiye dökün ve bir kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde yayın. Yayma işlemi tamamlandıktan sonra tatlıyı oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Tatlı ılındıktan sonra kalıbını alması için buzdolabına koyun. Yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

Bu süre zarfında meyveleri hazırlayın. Meyveleri temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Dolaptan çıkardığınız irmik tatlısını dilimleyin. Servis yapacağınız dilimlerin üzerine doğradığınız meyveleri yerleştirin. Daha sonra üzerine ahududu sosu ve ince doğranmış portakal kabukları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nazlı Mine

31 Mayıs 2024 Cuma

Meyveli irmik tatlısının üzerini süslemek için olan meyveler bu mevsimde yok dondurulmuş olarak alsam aynı lezzette ve görüntüde olur mu acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nazlı Mine, dondurulmuş meyveler taze meyveler kadar canlı bir görünüme sahip olmayabilir ve lezzet olarak da biraz farklı olabilir. Ancak, mevsim dışı meyveleri kullanmak zorunda kaldığınızda dondurulmuş meyveler iyi bir alternatif olabilir. Tatlınızın genel lezzetini ve görünümünü büyük ölçüde koruyacaktır. Dondurulmuş meyveleri kullanmadan önce buzdolabında yavaş yavaş çözdürmek daha iyi sonuçlar verebilir. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Şanalp

Merhabalar nazlı hanım, mevsiminde olmayan meyveleri dondurulmuş bir şekilde almanız lezzet konusunda çok büyük bir eksiklik göstermeyecektir. Gönül rahatlığı ile süsleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri