Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Burma Tatlısı

Burma Tatlısı

Burma tatlısı, şerbetli ve oldukça lezzetli olan tatlı türlerinin içerisindedir. Herkesin severek yediği bu eşsiz lezzet damaklarda eşsiz bir tat bırakmakla beraber artık evinizde de rahatlıkla ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Misafirleriniz için ya da evdeki bireyleriniz için rahatlıkla menünüze ekleyebileceğiniz bu eşsiz lezzetin yapımına beraber bakalım;

Burma tatlısı için gerekli olan malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tutam kadar tuz
  • Yarım kilo un
  • Yarım kilo kadar nişasta (Hamuru açmak için kullanılacaktır)
  • 250 gram ceviz içi (Tatlının iç malzemesi için)
  • 250 gram tereyağı ya da margarin

Burma tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeleri

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 ya da 5 damla limon suyu

Burma tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle şeker, su ve beş damla limon suyu bir tencerenin içerisine konularak kısık ateşteki ocağın üzerine konularak kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra koyu bir kıvam haline geldi ise ocaktan indirilir ve bir köşede soğumaya bırakılır. Bu hazırladığımız ve dinlenmeye bıraktığımız karışım yapacağımız tatlının şerbeti olacaktır ve soğumaya bırakılırken bir taraftan da tatlının yapımına başlayabiliriz. Öncelikle üç adet yumurta geniş bir kabın içerisine alınarak çırpılır ve ardından üzüm sirkesi eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Adından süt yoğurt eklenerek iyice karıştırılarak malzemelerin hepsi iyice çırpılır. İyice çırpılan malzemelerin içerisine yarım kilo kadar un azar azar ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Hamurun topak olmaması için un azar azar ve devamlı yoğurularak yapılmasına dikkat edilmelidir. Ardından hamurun içine tuzu eklenerek kulak memesi dediğimiz kıvam elde edilene kadar yoğurma işlemine devam etmelisiniz. Hazırlamış olduğunuz hamur istediğiniz kıvama geldiği zaman hamurunuz hazır demektir. Hazırlamış olduğunuz hamurun daha iyi bir kıvama gelmesi için hamuru dinlendirmeniz daha gevrek bir kıvam olmasına yardımcı olabilir. Bundan dolayı hazırladığınız hamuru beş eşit parçaya bölerek bir kenara koyun ve kurumaması için de nemli bir bezle hamurun üzerini örterek dinlemeye bırakın. Hamurun gevrek ve kolay açılır olması için gerekli olan dinlenme süresi yarım saattir. İyice dinlendirilen hamur daha sonra böldüğümüz parçalardan birini alarak oklava yardımı ile nişasta serpilerek açılır. Hamur büyük ve yuvarlak bir hale gelinceye kadar açılır. Elde edilen büyük yufka serilerek üzerine ufalanmış ceviz her yerine serpilir. Her köşesine iyice ceviz serdikten sonra yufka ince bir oklavanın üzerine sarılır. Sarma işlemi yapılırken yufkayı oklavaya çok sıkı sarmayın çünkü oklava çıkartılırken yufka yırtılabilir. Bu sebepten dolayı yufka gevşek halde oklavaya sarılır ve sarıldıktan sonra yufka her iki köşesinden sıkılarak büzüştürülür. Büzüştürüldükten sonra oklava yavaşça çıkarılır. Ancak çıkarma işlemi yapılırken dikkat edilmeli ve yavaş bir şekilde yapılmalıdır. Elde edilen şekil uzun ve ince bir rulo halinde olmalıdır. Rulo halindeki yufkayı baklava büyüklüğünde yatay bir şekilde keserek daha önceden hazırlanmış olan fırın tepsisine dizilmelidir. Geriye kalan diğer hamurlarda aynı bu yöntemle açılır ceviz atılır oklavaya sarılır ve kesilerek fırın tepsisine dizilir. Hepsi dizildikten sonra tepsi bir köşeye bırakılır. Bir köşede tepsiniz beklerken diğer taraftan 250 gram margarin ya da varsa tereyağı da kullanabilirsiniz. 250 gram margarini bir tava içerisine alarak eritmeye başlayın ancak bu işlemi yaparken yağın çok fazla yanmamasına dikkat etmelisiniz. Daha önceden bir köşeye bırakmış olduğunuz hamurların üzerine eritmiş olduğunuz margarini tepsideki hamurların üzerine dökün. Daha önceden ısıtmış olduğunuz fırına tepsinizi koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme süresi bittikten sonra tepsinizi çıkarı ve daha önceden hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbetle beraber dinlendirin. Dinlenme süresi bittikten sonra tatlınız yemeye hazır demektir. Tabaklarınıza dilimlerden koyun ve isteğinize göre üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı dökerek süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 01:41:01
Burma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Burma Tatlısı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Burma Tatlısı"
Merhaba ben bayramda vurma tatlısı yemiştim bir yerde ev yapımı çok güzeldi ama utandığını için tarifi alamadım buradaki tarif güzel ama zorlu görünüyor esas olarak şerbeti ne zaman dökmem gerek soğukken mi?
Emel . 01.11.2018 09:35:36
CEVAP YAZ
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalo...
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek Tatlısı İrmikli
Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum....
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar
Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası ...
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı
Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir tatlıdır. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu lezzet her...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arası...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kullanılır.Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeleri3 adet yumurta< >1 su bardağı sıvı yağ1 su bar...
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etimek tatlı çeşitleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişinin tavsiye ettiği, benim de ...
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menül...
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte ...
Havuç Tatlısı
Havuç Tatlısı
Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocuk...
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Özellikle de şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem gör...
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mutfağında özellikle helvası yaygındır. Temel malzemeleri irmik, şeker, yağ, kaymak ve süttür, ...

 

Sütlü İrmikli Tatlı
Peynir Tatlısı
Renkli İrmik Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
Kuru İncirli Tatlı
Vişneli İrmik Tatlısı
Bohça Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı
Sütlü Kabak Tatlısı
Tahinli Kabak Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri
Sarma Tatlısı
Gül Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Fırında İrmik Tatlısı
Etimek Tatlısı İrmikli
Bisküvili Tatlılar
Galeta Unlu Tatlı
Hamur Tatlıları
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava ...
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar
Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Hele de bu çikolatala...
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı Tarifleri
Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep...
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı
Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan...
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır.  Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar aras...
İmam Sarığı Tatlısı
İmam Sarığı Tatlısı
İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğ...
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı
Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hemde lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekill...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024