Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mafiş Tatlısı

Mafiş tatlısı, oldukça basit ve masrafsız bir tatlıdır. Kolayca hazırlanabilir olması ve kısa sürede yapılabilmesi nedeniyle sıkça tercih edilir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bu tatlı, her an yapılabilecek pratikliktedir. Ancak, görsel olarak çok sade göründüğü için özel günlerde pek tercih edilmez.

Mafiş Tatlısı Malzemeleri

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Kızartmak İçin

  • Sıvıyağ

Mafiş Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kap alıyoruz ve içine yoğurdu koyuyoruz. Yoğurdun üzerine bir adet yumurtayı kırıp karışımı bir-iki defa karıştırıyoruz. Ardından, tuzu ekliyoruz. Son olarak, unu ve kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru, ele yapışmayacak ve çok kuru olmayacak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesine benzer bir kıvama ulaşan hamurumuzu yarım saat kadar dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu, temiz bir tezgâhın üzerine alıyoruz ve oklava ile parmaktan ince olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru bıçakla kare şeklinde kesiyoruz. Kare şeklinde kestiğimiz hamurları, önceden ocakta ısıttığımız derin bir tavada sıvıyağ içinde arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran mafiş tatlılarımızı servis tabağına alıyoruz.

Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Dilerseniz yoğurt dışında turşu gibi farklı şeylerle de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Birma

12 Temmuz 2024 Cuma

Mafiş tatlısını yaparken hamurın kıvamı neden kulak memesine benzer olmalı? Bu kıvamı tutturamazsam tatlının sonuçta nasıl bir fark yaratır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Birma,

Mafiş tatlısının hamurunun kulak memesi kıvamında olması, tatlının hem şekil alması hem de kızartıldığında istediğiniz dokuyu elde etmeniz için önemlidir. Bu kıvam, hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması anlamına gelir. Eğer hamurunuz bu kıvamda olmazsa, tatlınızın sonuçta nasıl olacağı şöyle değişebilir:

1. Hamur çok yumuşaksa: Hamur fazla yumuşak olursa, şekil vermekte zorlanabilirsiniz ve kızartırken dağılabilir. Bu da tatlınızın istenilen formda olmamasına sebep olur.

2. Hamur çok sertse: Hamur fazla sert olursa, kızartma işlemi sırasında iç kısımları tam olarak pişmeyebilir ve tatlınızın dışı kızarmış olsa bile içi hamur kalabilir. Bu da yeme keyfini olumsuz etkiler.

Kulak memesi kıvamı, hamurun elastik ve şekil alabilir olmasını sağlar ve kızartırken eşit şekilde pişmesini temin eder. Bu nedenle, bu kıvamı tutturmaya özen gösterirsen, tatlının hem görsel hem de tat anlamında daha başarılı olacağından emin olabilirsin.

Sevgiler,
[Senin adın]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevrekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevrekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?