Tatlının ilk olarak şerbeti hazırlanır. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra da beş dakika kadar daha kıvam alması için ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bu defa hamuru hazırlanmaya başlanır. Derin bir kaba yumurta ve şeker alınır. Mikser yardımı ile iyice çırpılır. Ardından irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edilir. İyice çırpıldıktan sonra bir borcam yağlanır ve üzerine hamur dökülerek fırına verilir. Fırının derecesi ise yüz seksen olmalıdır. Üzeri kızarana kadar fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından alınır ve hemen dilimlenir. Ardından sıcak iken soğuk şerbet üzerine dökülür. Üzerine bir tepsi kapatılır ve iyice şerbetini çekmesi beklenir. Şerbeti çekince servis edilir.
Afiyet olsun.