Tatlıya başlamadan önce bir tencere alıyoruz ve 1 litre sütü içine boşaltıyoruz.
Üzerine bir bardak irmiği ve bir bardak şekeri de boşaltıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz. Dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilyasını da ekleyip muhallebi kıvamını alınca ocaktan indiriyoruz. Orta boy kaselere hazırladığımız muhallebiden yarısına kadar dolduruyoruz. Kaseleri buzdolabına koyuyoruz. Muhallebiler soğuyana kadar puding ve vişne suyunu bir tencereye alıp pişiriyoruz. Pişen pudinglerde soğuduktan sonra kaseleri buzdolabından çıkartıp ağzına kadar pudingli karışımı boşaltıyoruz. Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ezmesi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.