Vişneli Etimek Tatlısı
Vişneli etimek tatlısı: Hem Şerbetli hem de sütlü tatlılar sınıfına giren etimek tatlısının değişik bir versiyonu olan vişneli etimek tatlısı birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmelidir. Özellikle çocukların severek tükettiği bu tatlıyı misafirlerinize hazırladığınız servis tabağında da çok şık bir görünüm sağlayacaktır. Hazırlanışı ve yemesi oldukça keyifli bu tatlı özellikle yaz aylarında oldukça hafif ve serinletici olmaktadır.
Benim severek hazırlayıp sevdiklerime sunduğum en pratik vişneli etimek tatlısını sizlerle paylaşıyorum, Dilerseniz fazla uğraşmadan en kolay şekli ile yapabilirsiniz. Bunun için tarife uymanız yeterli olacaktır.
Vişneli etimek tatlısı için gerekli malzemelerŞerbeti için gerekli malzemeler- 2 su bardağı toz şeker,
- 2,5 su bardağı su,
- Birkaç damla limon suyu,
Kreması için gerekli malzemeler- 3 bardak süt,
- 1 paket vanilyalı puding,
- 1 yemek kaşığı margarin,
Vişneli kreması için gereli malzemeler- 1 litre vişne suyu,
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 1 yemek kaşığı margarin,
- 5 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 kâse çekirdeği çıkartılmış vişne
Vişneli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle etimekleri bor cam bir tepsiye diziyoruz ardından şerbeti için küçük bir tencere alıp şekeri koyuyoruz şekeri yakmadan kavuruyoruz.
Karamelize ettiğimiz şekere sıcak su döküp kaynatıyoruz. Şeker ilk etapta taş gibi olacaktır sonrasında çözülür, kaynayan şerbete limon sıkıp ocaktan indiriyoruz. Ilımış olan şerbeti etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Ardından kreması için sütü ve vanilya pudingini ocakta kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz ve margarini ekliyoruz mikser ile iyice çırptığımız pudingi etimeklerin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz. Bu aşamada tatlıyı dolaba koyuyoruz ve biz vişne kremasını hazırlıyoruz. Vişne kreması için küçük bir tencereye vişne suyunu, nişastayı, toz şekeri ve margarinini koyup karıştırarak kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan vişneli kremayı ocaktan indirip ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan vişneli kremaya çekirdeklerini temizlediğimiz vişneleri ekleyip bir kez daha çırpıyoruz. Vişne koymak şart değil fakat yerken hoş bir sürpriz oluyor ben bu yüzden tercih ediyorum. Hazırladığımız vişneli kremayı dolaptan çıkardığımız tatlının üzerine her yere eşit miktarda gezdirip tekrar dolaba koyuyoruz. Yaklaşık 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.
21.01.2024 02:07:26
Vişneli Etimek Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|