Tül Perde Tatlısı

Tül perde tatlısı: İncecik baklava yufkası arasında ceviz içi hafif yumuşak dışı çıtır çıtır olan tül perde tatlısı oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Baklavayı çok seven fakat beceremeyen bayanlar için de iyi bir alternatiftir. Bayramlarda ramazanlarda misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tatlı hazır baklava yufkasından olduğu için oldukça da kolaydır.
Gün geçmiyor ki biz Türk bayanlar yeni lezzetler bulup üretmeyelim. Elimizdeki malzemeleri değerlendirmekte yeni lezzetler keşfetmekte üzerimize yoktur. Tül perde tatlısında olduğu gibi baklava yufkasını nasıl değerlendiririz veya pratik bir şekilde baklavadan hafif fakat baklava tadı veren bir tatlı nasıl elde ederiz düşüncesinin ürünü bence. İlk buluş kime ait bilmem ama Antep'de ve Van'da çok yapılan bir tatlı çeşidi olduğunu biliyorum. Antepli bir arkadaşımı davet ettiğim iftar yemeğine ince düşünerek yapıp getirmesi sonucu tül perde tatlısı ile tanıştım. Ogün bugündür vazgeçemediğim bu tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum demenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tül perde tatlısı için gerekli malzemeler

  • Bir paket baklava yufkası,
  • 400 gram ceviz içi,
  • Bir su bardağı sıvı yağ,

Üzeri için gerekli malzemeler

  • İki adet yumurta,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı Ayçiçek yağı,
  • Bir su bardağı süt,
  • Bir paket kabartma tozu,

Şerbeti için gerekli malzemeler

  • Üç su bardağı toz şeker,
  • Üç su bardağı su,
  • Birkaç damla limon suyu,
Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şerbetle başlıyoruz çünkü şerbet soğuk tatlı ise sıcak olması gerekiyor.
Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynamaya başladığı andan itibaren 5 dk kaynatıyoruz. Ardından limon suyunu sıkıp şerbeti soğuması için ocaktan indiriyoruz. Daha sonra mutfak tezgâhının üzerine bir adet baklava yufkasını serip üzerine bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Bir uçtan bile verir gibi büzmeye başlıyoruz tamamını pile pile yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine diziyoruz. Ardından diğer yufkaya geçip onu da aynı şekilde hazırlıyoruz. Tatlıları tepsiye dizerken sıkıştırıyoruz ve tepsi doluncaya kadar aynı işleme devam ediyoruz. Daha sonra bir bardak sıvı yağı tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlı pişerken biz sosunu hazırlıyoruz. İç malzemeler kısmında yazdığımız bütün malzemeleri bir kâsede iyice çırpıp hafif kızarmış olan tatlının üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Fırında iyice kızarıncaya kadar pişen tatlıyı alıp 5 dk dinlendirip soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve en az 2 saat bekletip soğuk olarak servis yapıyoruz. Servis yaparken dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 21:30:52
Tül Perde Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tül Perde Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tül Perde Tatlısı"
Ben tatlıları eskiden beri çok tüketiyordum fakat kilo probleminden dolayı son zamanlarda hafif tatlılara yöneldim. Bu tatlıda şeker yerine bal ve tereyağı yerine sıvı yağ kullanırsam lezzetinde büyük bir fark olur mu?
Gizem . 01.10.2018 07:57:49

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024