Trilece Tatlısı Tarifi

Trileçe tatlısı tarifi, son yıllarda oldukça gözde olan, severek tüketilen hafif bir tatlıdır. Balkan mutfağının en önemli tatlıları arasında olan bu tarifin kendine has lezzeti bu kadar revaçta olmasına neden oluyor. Üstelik oldukça kolay yapabileceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği süt kreması kullanılarak hazırlanmasıdır. Tüketilirken de yanında karamel olması gerekiyor.
Trileçe tatlısı pişirilirken gerek ölçü gerekse sunum şekli ülke bazında farklılık gösterebilir. Fakat üzerinde kullanılan karamel değişmez. Tatlı karamelle kaplanarak servis edilir. Eğer daha hafif bir tatlı yemek isterseniz, karameli tatlının dilimleri üzerine gezdirebilirsiniz. Bu konuda tercihi size bırakalım. Şimdi merak ettiğiniz tatlıyı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Trileçe tatlısı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu

Sos malzemeleri

  • 200 ml süt kreması
  • 1 su bardağı süt reçeli (İstenirse yerine 1 su bardağı toz şeker)
  • 3 su bardağı süt

Süsleme malzemeleri

  • Karamel
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
Trileçe tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Önce iki adet kâse hazırlayın. Bunların birine yumurta aklarını, diğerine ise yumurta sarılarını koyun. İlk olarak yumurta aklarını bir fiske tuzla birlikte mikserle çırpın.
Karışım kar beyazı haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra toz şekerin önce yarısını koyarak çırpmaya devam edin. Ardından kalan şekeri de içine koyun. Şimdi yumurta sarılarını teker teker yumurta aklarının içine koyarak karıştırmayı sürdürün. En son olarak malzemelere kabartma tozunu, vanilya ve unu koyarak, hepsini karıştırın. Bu işlemleri yaparken fırınınızı da 180 derecede ısıtmaya başlamalısınız. Bir fırın tepsisini yağlayarak, karışan malzemeleri içine koyun. Fırın kızdıysa tepsiyi fırına sürebilirsiniz. Tatlınızın keki bildiğiniz pandispanya keki gibi pişecek.

Keki fırından alınca ters çevirin. Biraz ılınınca kekin hem altını hem de üstünü çatalla delmeye başlayın. Bir kâsede 3 su bardağı sıcak süt, süt reçelini karıştırın. İsterseniz süt reçeli yerine şekerde kullanabilirsiniz. Eğer karışırken pütürlü olursa, hemen mikserle karıştırın. Daha sonra süt kremasını da koyarak karıştırmaya devam edin. Şimdi pişirdiğiniz keki ters olarak keki pişirdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine yaptığınız sosu sürmeye başlayın. Sos kek tarafından iyice çekilmelidir. Keki ters olarak koymamızın nedeni, bu şekilde sosu içine daha iyi çekmesindendir. Bu trileçe tatlısı için çok önemlidir. Bu yüzden zaten keki çatalla deliyoruz. En son olarak kekin üzerine karamel ve Hindistan cevizi koyarak, trileçe tatlısını servise hazırlayın. Dilimleyerek servis tabaklarına aktararak tatlınızı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:09:24
Trilece Tatlısı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Trilece Tatlısı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Trilece Tatlısı Tarifi"
Trileçe tatlısının tadını çok seviyorum ve bir o kadar da basit malzemelerle yapılabilecek bir tatlı. Bu tatlı türünü ben evde yapmak istiyorum ama tam olarak hangi malzemeler gerekli olduğunu bilmiyorum. Sizin belirttiğiniz malzemelerde herhangi bir eksik var mıdır?
nur . 04.10.2018 22:55:15

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024