Tel Kadayıflı Tatlılar

Tel Kadayıflı Tatlılar, kadayıf kullanılarak pek çok çeşitte tatlı hazırlamak mümkündür. Kadayıf ile hazırlanan tatlı çeşitlerinin en başında künefe, kadayıf dolması ve tepsi kadayıf akıllara gelmektedir. Genellikle tel kadayıf sütlü tatlılar ile beraber, şerbet eklenerek hazırlanabilir. Ancak kadayıf çeşitli olarak paçanga böreğinde, muhallebili kadayıf olarak, telli baba tatlısında, kadayıfı kızartarak üzerine muhallebi ekleyerek ve daha pek çok değişik lezzette ve çeşitte kadayıf tatlıları hazırlayabilirsiniz.

Tel Kadayıf Çanağında Muhallebili Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 200 gram tel kadayıf
  • 125 gram tereyağı

Muhallebisi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 kaşık tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Tel Kadayıf Çanağında Muhallebi Nasıl Yapılır?


İlk önce tel kadayıfları elimiz ile iyice birbirinden ayırıyoruz. Ardından küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritiyoruz ve küçük muffin kalıpların içini yağlayın, kala tereyağını tel kadayıfların içerisine dökerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tereyağılı olan kadayıfları muffin kalıplarının içerisine yerleştiriyoruz. Kalıbın kenarına taşmadan tel kadayıflar güzelce yerleştirilir. Fırın 200 dereceye ayarlayın ve muffin kalıpları yerleştirin, kadayıflar iyice kızarana kadar tutalım.
Bu arada derin bir tencerenin içerisine sütü, nişastayı, toz şekeri ve unu ekleyerek karıştıralım. Daha sonra ocağın üzerine alalım orta dereceli ateşte koyulaşıncaya kadar muhallebiyi pişirelim. Pişirdiğiniz muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldıralım. Bu arada krem şantiyi soğuyan muhallebinin içerisine ekleyerek iyice çırpıyoruz. Muhallebileri muffin kalıpların içerisine eşit olarak dolduruyoruz. En son iri ceviz içi ile süsleyerek servise tatlımız hazırlıyoruz Afiyet olsun.

Kadayıf Dolması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Yarım kilo taze tel kadayıf
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak iri çekilmiş ceviz içi
  • Üzerine toz Antep fıstığı
Kadayıf Dolmasının Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon kabuğunun rendesi
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıf dolmasının şerbetini hazırlamak için derin tencereye suyu, toz şekeri ve çeyrek limon kabuğunun rendesini ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve daha sonra soğuması için kenara kaldırıyoruz. Ardından tel kadayıfı elimiz ile birbirinden ayırarak elimiz bir parçasını alıp arasına iri ceviz içini koyarak dolma şeklinde sararak hazırlıyoruz. Kâsenin içerisine yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz, hazırladığımız kadayıf dolmalarını önce yumurtaya buluyoruz daha sonra kızgın yağın içerisinde nar gibi olana kadar kızartıyoruz. Kızaran kadayıf dolmalarını hemen soğuk şerbetin içerisine atıyoruz. Yaklaşık 2 dakika sonra şerbetin içerisinde tatlımızı servis tabağına alalım ve üzerine toz Antep fıstığı serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 500 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı süt
  • 130 gram tereyağı
  • 250 gram ceviz içi
Sütlü Cevizli Tel Kadayıf Tatlısının Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 9 su bardağı su
  • 7 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Sütlü Cevizli Tel Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Kadayıfları geniş bir tepsinin üzerinde birbirinden ayırarak dağıtıyoruz. Daha sonra bir gece tel kadayıfları kuruması için dışarıda bırakıyoruz. Tatlıyı yapacağımız gün tepsinin altını tereyağı ile yağlayın ve kuruyan kadayıfları sererek örtelim. Tere yağını tel kadayıfların her yerine eşit parçalar halinde yerleştirelim. Burada dikkat edilmesi gereken tepsinin her alanına doğru orantılı olarak tereyağının konulmasıdır. Daha sonra ceviz içinin yarısını tel kadayıfın üzerini örtecek şekilde serpelim. İkinci katta yine tel kadayıfları döşeyelim ve tereyağını eşit dağıtalım. Ardından cevizi eşit olarak paylaştıralım ve 2 çorba kaşığı kadar sütü kadayıfın üzerine dökelim. En üst kata kalan kadayıfları serperek döşeyelim ve tekrar 2 çorba kaşığı sütü dökelim ardında tereyağını eşit olarak kadayıfın üzerine yerleştirelim. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirelim.

Şerbetin Nasıl Yapılır?

Derin tencereye soğuk suyu ve şekeri ekleyerek ocağın üzerine almadan karıştıralım şekeri eritelim. Daha sonra ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Eğer tel kadayıf tatlısının hamur olmamasını istiyorsanız size küçük bir püf noktası şerbet ılık tatlı mutlaka soğuk olarak şerbet dökülmelidir. Yaklaşık tatlının şerbetini içine çekmesi için 3 ile 4 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:45:26
Tel Kadayıflı Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tel Kadayıflı Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tel Kadayıflı Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024