Derin bir tencerede margarin eritilir. Margarin eridikten sonra un eklenir ve un kavrulana kadar karıştırılır. Un da kavrulduktan sonra şeker eklenir ve orta ateş de pişirilmeye devam edilir. Karışım belli bir kıvama geldikten sonra süt ve damla sakızı eklenerek karıştırılır. Tavuk göğsünün en önemli püf noktası kıvamını istenilen derecede tutması için devamlı karıştırılmalıdır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra son olarak vanilya eklenir ve bir 5 dakika kadar daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Tavuk göğsü sıcak bir şekilde servis edilmez. O yüzden ocağın altı kapatıldıktan sonra bir müddet soğutulur. Görünümü güzel olsun diye mikser ile çırpılır ve daha sonra konulacak kaba aktarılır. Dolaba konulur ve kıvamının istenilen şekilde olması için 2 saat beklenir. En son olarak üzerine Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya renkli pasta malzemeleri ile süslenebilir.
İstenilen şekilde dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.