Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu, göbeği olanlara şeker para göbekli ve bunlara benzer. Bugünkü konumuzda tatlı tariflerini vereceğiz. Ülkemizde o kadar çok tatlı vardır ki hepsini burada yazmak mümkün değil. Birkaç tanesinin tarifini vereceğiz.
Şeker pare, halka tatlısı, köstebek tatlısı, revani, sütlaç, baklava.

Revani malzemeleri

  • Dört yumurta,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı un,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir tatlı kasığı kabartma tozu,
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için
  • 3,5 su bardağı su,
  • 3,5 su bardağı şeker,
  • Bir adet limon,

Nasıl Yapılır?


İlk başta şerbeti hazırlayalım ki biraz soğusun. Suyu tencereye dökelim. Ocağa aldığımız tencerenin içerisine şekeri de ilave ediyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Ara sıra kontrol edelim ve karıştıralım kaynamaya başladığında kıvama gelmesini bekleyelim. Ardından limonu tencereden almaya yakın şekerli suyun içerisine 1-2 damla sıkalım ve kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Revaninin keki için ilk olarak yumurtaları bir kâse de kıralım, şekeri ilave edelim ve çırpalım. İçerisine sıvı yağı ekliyoruz. Yoğurdu da ilave ettikten sonra çırpmaya devam ediyoruz. Ardından unu ekliyoruz.
Bir paket kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ediyoruz. Ardından irmiği de ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz. Kıvamını aldıktan sonra tepsimize döküyoruz. Tepsinin altını yağlayalım ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Üstü kızarınca fırından çıkartıyoruz. Ardından önceden hazırlamış olduğumuz ve soğutulmaya bıraktığımız şerbeti üzerine döküyoruz. Dilimlere ayırarak üzerini Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süslüyoruz.

Halka Tatlısı Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • Üç adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir tutam tuz,
  • Dört yemek kaşığı irmik,
  • Bir adet limon,
  • Üç su bardağı un,
Şerbeti için
  • Altı su bardağı şeker,
  • Altı su bardağı su,
  • Bir dilim limon,

Nasıl Yapılır?


Şerbetli tatlılar yaptığımızda ilk olarak şerbeti hazırlayıp bir kenarda soğumasını beklerken tatlımızın hamurunu hazırlıyoruz. Tenceremizi ocağa alalım. Altı su bardağı şekeri tencereye aktarıyoruz. Ardından altı su bardağı suyu da ilave ediyoruz. Kıvama gelince 1-2 damla limon sıkıyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz.

Yumurtaları bir kabın içine kıralım. Yoğurdu, sıvı yağını, sütü, bir tutam tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Ardından bir paketin yarısı kadar kabartma tozunu ekliyoruz. Bir adet limonun yarısını içerisine sıkıyoruz. Ardından karışımımızın içerisine irmiği, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurumuzu dinlendiriyoruz. Bu dinlendirme aşaması bir saat olsun. Marketlerde satılan sıkma aparatları var onlardan bir tanesini sıkmak için kullanabiliriz. Kızartmak için yağımızı tencereye döküyoruz ve sıkma aparatımızın içerisine dinlenmeye aldığımız hamurumuzu ekleyip, yağ kızardığında içerisine halka şeklinde sıkıyoruz. Sıkma aparatınız yoksa elinize üç tane buzdolabı poşetini alıp iç içe geçirip, ucunu makas ile kesip hamuru içerisine koyabiliriz. Yağımızı orta sıcaklıkta kızartalım halkalarımız arkalı önlü iyice kızarsın. İçini de iyice pişmesini sağlarız. Kızaran halkalarımızı soğuttuğumuz şerbetin içerisinde 5-6 dakika bekletelim. Daha sonra çıkartıp servis edelim. Fakat şerbette fazla bırakırsanız çok yumuşar ona dikkat edelim. Hamuru yaptığımız aşamada limonu sıkalım ki tatlılarımız daha çıtır olur ve dış cepheside daha katı olur ve yumuşamasını engeller.

Köstebek Tatlısı Malzemesi
  • Bir paket kakao,
  • Bir su bardağı yoğurt veya süt,
  • Birer paket vanilya, kabartma tozu, bir su bardağı sıvı yağ,
  • Üç adet yumurta,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • Alabildiğince un
Şerbet için
  • İki su bardağı şeker,
  • İki su bardağı su,

Nasıl Yapılır?


Yumurtaları bir kaba kırıyoruz. Ardından yarım bardak şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yoğurdu ya da sütü ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve alabildiğince unu koyup karıştırıyoruz. Karışımımızı bir tepsiye döküyoruz fakat altına yağlı kâğıt serersek çıkması daha kolay olur. 200 derecede ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Fırından çıkardığımız keki yağlı kâğıdı ile tepsiden çıkartalım. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartalım ve üzerine şerbeti döküp ıslatalım. Ardından krem şanti ile süsleyelim.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:27:58
Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tatlı Tarifleri"
Kızımın doğum günü partisi için çeşitli tatlılar yapmak istiyorum. Revani tatlısı için gerekli olan malzemeler ve ölçüleri nelerdir? Revani tatlısının yapılışı nasıldır? Halka tatlısı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Halka tatlısının yapılışı nasıldır? Köstebek tatlısı için gerekli olan malzemeler ve ölçüleri nelerdir? Köstebek tatlısının yapılışı nasıldır? Detaylı bilgi verir misiniz?
Durugül . 07.10.2018 17:32:39

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli kabak tatlısı, yapımı en kolay olan tatlı tariflerindendir. Balkabağının kendine has tatlı olgusu ile onu sadece pişirmek yetecektir. Daha sonra...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024