Sütlü Çikolatalı Tatlılar

Sütlü çikolatalı tatlılar, sütlü çikolatalı tatlılar gün masalarına, beş çaylarına, okul dönüşü çocuklar için hazırlanabilecek tatlılardır. Şerbetli tatlı tercih etmeyen kişilerin favorisi olacak çikolatalı sütlü tatlı tarifleri farklı şekillerde misafirlere ikram edilebilir. Şerbetli tatlılara nazaran daha basit ve pratik olan sütlü çikolatalı tatlı tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı parfe tarifi için gerekli malzemeler

  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata
  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr krema
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Çikolatalı parfe tarifi nasıl yapılır?


Nişasta çukur bir kabın içine alınarak üzerine 1 su bardağı süt ilave edilir. Nişasta ve süt bağdaşana kadar çırpılır. Ufak bir kabın içine sütün kalan yarısı alınır. Üzerine yumurtalar ve nişastalı süt eklenerek iyice çırpılır. Malzemelere krema, toz şeker ve ufak parçalara bölünmüş çikolatalar ilave edilir. Tencere içi dolu başka bir tencerenin içine oturtularak, ocağın altı açılır. Çikolatalı bu şekilde devamlı karıştırılarak benmari usulü eritilir. Çikolatalar eridikten sonra tencere ocaktan alınır ve ılıması için bekletilir. Yuvarlak borcam tepsi streç ila kaplanır. Hazırlanan karışım tepsiye dökülerek yayılır. Parfe buzdolabına alınarak 1 gece bekletilir. Ertesi gün dilimlenerek servise sunulur. Üzeri meyve parçacıkları, damla çikolata ile süslenerek sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

Acı bademli supangle için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı kakao
  • 5 çorba kaşığı nutella çikolata
  • 2 şeker kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3 damla acıbadem aroması
Acı bademli supangle nasıl yapılır?

Ufak bir tencerenin içine, süt, yumurta, nişasta, toz şeker ve kakao alınarak orta harlı ocağa alınır. Malzemeler tel çırpıcı ile devamlı karıştırılarak yoğun bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınıp, tekrar içine nutella, acı badem, sıvıyağ ve su eklenip çırpıcı ile çırpılır. Hazır hale gelen supangle aynı ölçülerde kup bardaklara ya da kaselere boşaltılır ve oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra buzdolabına alınıp soğutulur. Soğuyan tatlının üzeri isteğe göre süslenerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Çikolatalı muhallebi için gerekli malzemeler
  • 5 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri
Çikolatalı muhallebi nasıl yapılır?

Çikolatalı muhallebi için çukur bir tencerenin içine, un, nişasta, süt ve toz şeker alınarak karıştırılır. Tencere ocağa alınarak devamlı topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir. Kıvamı yoğunlaştıktan sonra 1 taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Muhallebinin içine bitter çikolata parçalanarak atılır ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Muhallebi beş dakika kadar dinlendirildikten sonra içine labne peyniri eklenip karıştırılır. Bu aşamada mikser kullanılır.

Hazır hale gelen muhallebi eşit şekillerde kuplara paylaştırılır. Bu şekilde buzdolabına alınarak 2 saat kadar soğutulur. Üzeri damla çikolata ya da rendelenmiş çikolata ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Çikolatalı tavuk göğsü için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane damla sakızı
  • 1 tane vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sos için
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane vanilya
Çikolatalı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Geniş bir tencerenin içine un alınarak orta harlı ocakta kokuş çıkana kadar kavrulur. Kavrulan una toz şeker eklenip karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenip çırpıcı ile devamlı karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve için tereyağı, vanilya ve damla sakızı eklenir. Karışım mikser ile yüksek devirde 5 dakika çırpılır. Tepsi ya da kalıp hafif ıslatılır ve hazırlanan muhallebi kalıba dökülür. Çikolata sosu için malzemelerin tümü tencereye alınarak pişirilir. Pişen sos ocaktan alındıktan sonra ara ara karıştırılarak üzerinin kaymak tutması engellenir. Sos ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökülerek her tarafına eşit yayılır. Çikolatalı tavuk göğsü buzdolabında 3 saat kadar soğutulduktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:42:34
Sütlü Çikolatalı Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sütlü Çikolatalı Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sütlü Çikolatalı Tatlılar"
Sütlü çikolatalı tatlılar arasında son verilen tarif olan çikolatalı tavuk göğsünü hazırlamak için çikolata sosunu hangi sıraya göre hazırlamamız gerekiyor? Bu konuda bilgi verilmemiş. Sosunu hazırlarken yazıda belirtilen malzemelerin sırasına göre mi hazırlamamış gerekiyor? Daha önce böyle bir tatlı yapmadığım için özenle hazırlamak istiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Lâlezar . 03.11.2018 09:45:41

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024