Sıcak Tatlılar

Sıcak Tatlılar, Ülkemizde sadece soğuk tatlılar ön planda değil, bunun yanında sıcak tatlılarda adından söz ettiriyor. Bazı tatlılarda hem sıcak tüketiliyor hem de soğuk tüketilmektedir. Sıcak tatlılara örnek verecek olursak sufle, künefe, aşure, puding, krep ve benzeri biçimindeki tatlılar. Bugün ise sizlere çok fazla tüketilen iki tatlının tarifinden söz edeceğiz.
İlk olarak künefe tarifi ile mutfaklarınızı şenlendireceğiz ardından ise aşure ile taçlandıracağız. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Künefe İçin Malzemeleri

  • Altı yüz gram tel kadayıfı,
  • Üç yüz gram tereyağı,
  • İki çorba kaşığı üzüm pekmezi,
  • Üç yüz elli gram dil peyniri veya künefe peyniri

Üzerini süslemek için

  • Bir su bardağı ceviz ya da bir su bardağı Antep fıstığı

Şerbet İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir adet limon,
  • Üç su bardağı su,
  • Dört su bardağı toz şeker
Künefe Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayalım. Tencereye üç su bardağı suyu boşaltalım. Dört su bardağı şekeri içerisine ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başladıktan sonra bir adet limonumuzu ikiye bölüp, kaynamakta olan şerbetimizin içerisine bir iki damla damlatıyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

Tavaya üç yüz gram olan tereyağının, bir çorba kaşığını ayırıyoruz. Geri kalan tereyağını tavada eritiyoruz.
Ayrı bir yerde ayırdığımız bir çorba kaşığı tereyağını, iki çorba kaşığı üzüm pekmezini iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı tepsiye döküyoruz. Ayrı bir kabın içerisine altı yüz gram tel kadayıfını boşaltalım ve tavada erittiğimiz tereyağını ilave edelim. Güzel bir şekilde tereyağı ile tel kadayıfını karıştıralım. Tereyağı ve üzüm pekmezi karışımını döktüğümüz tepsinin içerisine, hazırladığımız tel kadayıfın yarısını ekleyip tabanını sıkıca bastırıyoruz. Ardından künefe peynirini ya da dil peyniri kadayıfın üzerine yayıyoruz. Kalan tel kadayıfını da üzerine boşaltıyoruz ve bastırıyoruz. Önceden ısıttığımız iki yüz otuz derecedeki fırına atıyoruz ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kadayıfınızı fırından çıkartıyoruz ve önceden soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Daha sonra mikserde ufalttığınız cevizi üzerine döküyoruz. Künefeniz servise hazırdır.

Aşure İçin Malzemeleri
  • 2,5 litre su,
  • Bir su bardağı fasulye,
  • Bir su bardağı nohut,
  • Dört veya beş adet incir,
  • Bir su bardağı kuru üzüm,
  • Bir su bardağı dökme (Soyulmuş buğday),
  • Bir tutam tuz,
  • Bir çay bardağı nişasta,
  • İki su bardağı şeker,
  • Bir bardak kayısı,
  • Bir su bardağı fındık,
  • Yarım su bardağı fıstık,
  • Bir bardak ceviz,
  • Bir adet nar.
  • Bir adet portakal
Aşure Nasıl Yapılır?

Tencerenize iki buçuk litre suyu dökelim. Kaynamaya bırakalım. Bir adet portakalımızı temizce yıkayalım. Kabuklarını küçük küçük doğruyoruz. Kaynayan suyun içerisine ilk olarak bir su bardağı fasulyeyi, bir su bardağı nohudu ve bir su bardağı dökmeyi ilave ediyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. Ardından biraz pişirdiğimiz nohudu, dökmeyi ve fasulyenin içerisine bir tutam tuzu, bir su bardağı doğradığımız kayısıyı, dört veya beş adet inciri, bir su bardağı kuru üzümü, bir su bardağı fındığı, yarım su bardağı fıstığı ve portakal kabuğunu ilave ediyoruz. Biraz onlarla da kaynadıktan sonra iki su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz. Arada sırada karıştırıyoruz ki dibine atmasın. Bir çay bardağı nişastayı bir kâse su ile karıştırıp çözüyoruz. Ardından kaynayan aşuremize ilave ediyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Ocaktan aldığımız aşuremizi kaselere dağıtıyoruz. Bir bardak cevizimizi mikserde öğütüyoruz. Kaselerinizin üzerine serpiştiriyoruz. Bir adet narınızı taneleyip kaselerdeki aşuremizi süslüyoruz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 13:01:07
Sıcak Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sıcak Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sıcak Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024