Şerbetli Gül Tatlısı

Şerbetli Gül Tatlısı, Geçmiş yıllardan itibaren birçok çeşide sahip olan tatlılar, oldukça yüksek bir besin kaynağıdır. Yörelerine ve yapılış özelliklerine göre birçok tatlı çeşidi vardır. Tatlılar vücudumuzun hem enerji hem de besin kaynağıdır. Hele bir de içerisine konulan malzemeler kaliteli ve tam ölçüsüne göre yapıldığı zaman tatlının tadına doyum olmaz.
Şerbetli gül tatlısı da hem mükemmel görünüşü ile hem de şahane lezzeti ile damak tadınıza hitap edebilecek bir tatlı çeşididir. Şık görünüşü ile özel günlerinizde konuklarınıza hazırlayacak olduğunuz servis tabaklarına ayrı bir hava katacak olan şerbetli gül tatlısını denemenizi tavsiye ederim.

Şerbetli gül tatlısı tarifi için malzemeler


Hamuru için

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un

İçi için

  • İri kıyılmış ceviz veya fındık
Tatlının şerbeti için
  • 750 ml (3.5 su bardağı)
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu veya limon tuzu
Şerbetli gül tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, irmik ve vanilyayı ekleyerek mikserinizin düşük ayarında çırpın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edip hamurun kolay açılabilmesi için yumuşak bir kıvamda hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Hamurunuz dinlenirken bir tencerenin içerisine su ve şekeri ekleyip tatlınızın şerbeti hemen şekerlenmemesi için şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını yakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra istediğiniz kıvama geldiğinde içerisine birkaç damla limon suyunu veya limon tuzunu ilave ettikten sonra 3 dakika daha kaynatıp şerbetinizin altını kapatın.

Tatlının şerbeti ılırken yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak beze haline getirin ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın. Açtığınız hamurdan çay bardağıyla yuvarlak halkalar kesin ve kestiğiniz her yuvarlak halkaya bıçak ile ikisi aşağıda ikisi yukarıda olmak üzere 4 tane küçük kesikler atın ve ortasına iri kıyılmış fındık veya ceviz koyarak kestiğiniz her bir kenarı cevizlerin etrafına sararak gül şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi hamurunuz bitene kadar uyguladıktan sonra tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafına sürerek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Tatlılar piştikten sonra soğumadan üzerine ılımış olan şerbetini dökün ve tatlınızı bir saat bekletip içini iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz yoğurduğunuz hamurun içine kakao veya pembe gıda boyası katıp üzerine Hindistan cevizi serperek farklı görüntüler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:08:07
Şerbetli Gül Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şerbetli Gül Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Şerbetli Gül Tatlısı"
Tarife tahmini ne kadar un giriyor? Ayrıca hamur malzemelerini eklerken yazdığınız sırayla mi koymamız gerekiyor? Şerbete neden limon tuzu veya limon damlatıyoruz? Ayrıca tarifiniz çok güzel görünüyor, cevaplar için de şimdiden teşekkür ederim.
Yaşıl . 08.09.2018 00:22:39

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024