Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan tatlılar, günlük yemeklerin arkasında bile mutlaka yenilen hiç kimsenin hayır diyemeyeceği harika bir ikramlıktır. Türk mutfağı tatlılar açısından oldukça çeşitlilik gösterir. İncecik açılmış hamurun arasına fındık, ceviz ya da Antep fıstığı ilave edilerek pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülerek yenilen sarma tatlısı özel davetlerinizde tercih edebileceğiniz klasik bir tatlı çeşididir.
Yapılışı zor gibi görünse de birkaç acemilik denemesinden sonra tadını aldığınız bu tatlıdan vazgeçemeyeceksiniz.

Sarma tatlısı malzemeleri


Hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz

İçi için

  • 1 su bardağı ceviz veya Antep fıstığı
Üzeri için
  • 300 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tutam tuz
Sarma tatlı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine yukarıda yazan hamur malzemelerini katın ve azar azar un ilave ederek 15 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine temiz bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra hamurları bezelere ayırın.
Bezelerden bir tane alarak un ve nişasta yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun üzerine robota çektiğiniz cevizleri veya Antep fıstıklarını serpin ve açtığınız hamuru oklavaya sarın. Arasından oklavayı çektikten sonra istediğiniz aralıklarda keserek tepsiye yerleştirin. Aldığımız bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra tatlının üzeri için erittiğiniz 300 gram tereyağını tatlının üzerine eşit şekilde dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlınızı fırından çıkardıktan sonra şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave edip tencerenin altını yakın ve tatlınızın şerbeti çabuk şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha şerbetinizi kaynatın ve şerbet kıvamına geldikten sonra üzerine limon suyunu da ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra şerbetinizin hemen şekerlemesini önlemek amacıyla bir tutam tuzu da atarak tatlı şerbetinin altını kapatın. Pişen sarma tatlısının üzerine şerbeti 5 dakika ılıdıktan sonra dökün ve tatlılar şerbeti çektikten sonra servis edin. Yemeye doyamayacağınız nefis tatlınız hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 19:46:19
Sarma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sarma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sarma Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli kabak tatlısı, yapımı en kolay olan tatlı tariflerindendir. Balkabağının kendine has tatlı olgusu ile onu sadece pişirmek yetecektir. Daha sonra...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024