Şerbetli tatlıların hepsinde olduğu gibi bu tatlıda da ilk önce şerbetini yapıp soğutmamız gerekiyor.
Bir tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa alıyoruz. Şerbeti koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sonra derin bir kap alıyoruz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Ceviz, sıvı yağ, Hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozunu koyup hamuru kıvama gelen kadar çırpıyoruz. Cevizleri çok küçültmüyoruz. Tatlının içinde gözükmesi için. Bir borcamı yağlıyoruz ve karışımımızı borcama döküyoruz. Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen tatlımızı fırından çıkarıyoruz ve hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Tatlı şerbetini çekerken muzlu pudingimizi de hazırlayıp tatlımızın üzerine seriyoruz. Dört beş saat buzdolabında bekletiyoruz. Sonra servis tabağına alıyoruz, üzerine Hindistan cevizi ya da fıstık ezmesi serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.