Pratik Sütlü Tatlılar

Pratik sütlü tatlılar, Kolay hazırlanan ve hafif tatlı diye tabir edilen tatlardır. Süt ile kolayca pişirilen tatlıların çoğunluğu muhallebilerden oluşur. Çeşit çeşit muhallebiler ile kolayca kısa zamanda lezzetli tatlılar hazırlanabilir. En kolayı hazır pudingleri yeterli miktarda süt ile pişirmek olsa da bisküvi ve meyve gibi masrafsız katkılarla değişik sunumlar ve lezzetler yapmak da mümkün.
Sütlü tatlıların en meşhur olanı bilindiği üzere sütlaçtır. Daha sonrası sakızlı muhallebiler, İrmik pastaları, keşkül, kazandibi gibi tatlılardır.

Beyaz badem tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 200 gram badem ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 buçuk su bardağı nişasta (Buğday nişastası)

Beyaz badem tatlısı nasıl yapılır?


Bir tencerenin içerisine soğuk süt eklenir. Badem ezmesi sütün içerisine katılıp iyice karıştırılır. Sonra tencere ocağa konur. Orta ateşte pişmeye başlayan bademli süte nişasta yavaş yavaş eklenir. Topaklanma yapmaması için devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamı almaya başlayınca toz şeker ilave edilir. Toz şeker eriyene kadar pişirilip ocaktan alınır. Kaselere pay edilir. Üzeri tarçınla süslenip servis edilir.

Prenses tacı tatlısı için gerekli malzemeler: (8 kişilik)

  • 1 paket
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 20 tane bebe bisküvisi (Muzlu)
Üzeri için
  • 1 paket kakaolu puding
  • 3 buçuk su bardağı süt
Prenses tacı tatlısı nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisinde margarin eritilir.
Üzerine un eklenip birkaç kez karıştırılır. Süt ve toz şeker unun üzerine dökülür. Kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra 1 paket vanilya eklenip mikserle çırpılır. Bebe bisküvileri iri iri kırılıp muhallebiye eklenir. Ortası boş olan bir kek kalıbı ıslatılır. Bisküvili muhallebi kalıbın içerisine eşit şekilde dökülür. Bir gece yahut 6 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra soğuyan muhallebi kalıptan büyük bir servis tabağına ters çevrilerek konur. Tekrar buzdolabına bırakılır. Muhallebinin pudingini hazırlamak için, tencereye süt ve hazır puding konur ve pişirilir. Soğumaya başlayan kakaolu puding, kalıp muhallebinin üzerine gezdirilir. Dilimleyerek servis edilir.

Hint usulü sütlaç tatlısı için erekli malzemeler
  • Yarım su bardağı basmati pirinci
  • Yarımdan su bardağından biraz fazla Hindistan cevizi sütü
  • Yarım kilo süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 adet karanfil
  • 250 ml. Krema
Süslemek için
  • Kaysı kurusu
  • Badem taneleri
  • Çilek
Hint usulü sütlaç tatlısı nasıl yapılır?

Pirinçler yıkanıp tencereye konur. Üzerine sütler, krema, şeker ve karanfil eklenir ve ocağa konur. Kaynamaya başlayınca ateşi kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 45 dk. Kadar pişirilir. 45 dk. Sonra pişen sütlaç istenilen kıvama gelmişse ocaktan alınır. Kaynama harareti gecene kadar bekletildikten sonra kâselere pay edilir. Ilıyınca kâseler buzdolabına konur. Servis aşamasında çilek, kuru kayısı ve bademler ufak ufak doğranarak sütlacın üzerine serpilir.

Külhan tatlısı için gerekli malzemeler: (6 kişilik)
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket damla sakızı
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram margarin
  • 1 tutam tuz
  • Meyve şekerlemesi
  • File Antep fıstığı
  • 1 tane limon
Şerbeti için
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Külhan tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına başlanmadan önce şerbeti kaynatılarak hazırlanır. Limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Bir tencereye, süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, yumurta ve toz şekeri konup iyice çırpılır. Orta ateşte olan ocağın üzerine alınıp çırpma teliyle karıştırılmaya devam edilir. Kaynayıp koyulaşınca margarin ve meyve şekerlemesi de eklenir. 1-2 dk. Daha kaynatıp ocaktan alınır. Küçük kalıpların içerisine hazır olan irmikli muhallebi pay edilir. Kalıplar bir fırın tepsisinin üzerine dizilir. Önceden açılmış olan fırında 15 dakika 180 derecede pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı kalıpları servis tabağına ters olarak çıkarılır. Küçük kalıplı tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Servis edileceği zaman üzerine Antep fıstığı serpilir ve limon dilimleriyle servis edilir.
19.01.2024 15:04:48
Pratik Sütlü Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pratik Sütlü Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pratik Sütlü Tatlılar"
şireli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmelisiniz
İlsak . 22.08.2016

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024