Peynirli irmik tatlısının tarifi anlatmaya başlayalım. Öncelikli olarak şeker ve suyu bir tencereye koyarak; güzel bir şekilde karıştırıp eritelim. Şekerli su kaynamaya devam etsin. Bir taraftan da aldığımız peyniri, yani künefe peynirini doğrama tahtasında küçük küçük dilimleyelim. İçerisinde bulunan suyunu elimizde sıkıp; güzel güzel suyundan arındıralım. Ancak peynirin tuzsuz olmasına dikkat edelim. Daha sonra başka bir tencerenin içerisine iki kaşık tereyağını koyup, eritelim. Erittiğimiz tereyağının üzerine irmiği ilave ederek; kavurmaya devam edelim. Başka bir tencerede hazırladığımız şekerli şerbetimizi kavurmakta olduğumuz irmiğin üzerine dökelim. Kavurduğumuz irmik karışımı suyunu çekene kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edelim.
İrmik kıvama gelene kadar pişirelim. Daha öncesinde dilimlediğimiz Künefe peyniri üzerine ilave edip; tencerenin kapağını kapatalım. Bu işlemde tenceredeki peynirler eriyene kadar bekletilip; ardından da kapağı açıp, tekrar karıştıralım. Güzel bir servis tabağının içerisine hazırladığımız peynirli irmik tatlısını yerleştirelim. Daha sonra üzerine çam fıstığı veya isteğe göre de Antep fıstığı ile süsleyelim. Yaptığımız peynirli irmik helvası servise hazırdır.
Afiyet olsun.