Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kâseye bir adet yumurtanın akını, toz şekeri, irmik, un, sıvı yağ, yoğurt, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Hazırladığımız homurdan veciz büyüklüğünde bir parça kopartıp avuç içimizde yuvarlayarak sobe şekiller veriyoruz. Hazırladığımız tatlının tüm malzemeleri bitinceye kadar aynı şekli verip borcam tepsiye diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısına çatalın tabanını batırıp tatlıların üzerine değdirip çekiyoruz. Kızarınca çatalın çizgi şekilleri ortaya çıkacaktır. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişerken biz bir taraftan şerbetini hazırlıyoruz. 3 su bardağı sıcak suya bir paket vanilya ve toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız şerbeti dolaba koyup soğutabiliriz. Fırından çıkardığımız tatlıyı 5 dk dinlendirdikten sonra soğuk olan şerbeti üzerinde gezdirip üstüne streç filim kapatıp yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Bu süre çerisinde Paşa tatlıları şerbeti çekecektir Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not: Cevizleri içine değil de yuvarlak şekiller verdiğimiz tatlıların ortasına da birer adet ceviz gömebilirsiniz tercih sizin.