Parmak Tatlısı Tarifi

Parmak tatlısı tarifi, şerbetli bir hamur tatlısı tarifidir. Fırında pişirilerek hazırlanan tatlının sade ve içi cevizli, iki çeşit seçeneği vardır. Kolay bir hamurla hazırlanan tatlı, tercihe göre içi istenilen çerezlerle doldurulabilir. Eğer sade tercih edilirse hamurdan küçük parçalar alıp avuçla köfte şekli vermek yeterli olacaktır.
Parmak tatlısının üzerinde olan irmik haneleri tatlıya hoş bir görüntü ve tat vermektedir. Bu tarz hamur tatlıların şerbetini tamamen çekmeme sorunu oluşuyor. Bu sorunla karşılaşmamak için, tatlı hamurunu fazla katı yapmamak ve şerbetle bulaşmasını uygun sıcaklıkta ayarlamak lazım. Gerekirse şerbeti çekme süresinde tatlılar alt üst edilebilir.

Parmak tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 125 gram yumuşak margarin
  • Yeteri miktarda un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik (Tatlının üstünü bulamak için)

İçi için gerekli olan malzemeler

  • Tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık

Şerbeti için

  • 3 damla limon suyu
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Parmak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye konan su ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
Kaynayan şerbet kıvam bulunca 2-3 damla limon suyu sıkılır. Bir taşım daha kaynatılır, ocaktan alınır. Parmak tatlısının hamurunu karmak için, sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, toz şeker, irmik, sıvıyağ derin bir kaba koyulup, margarin eriyene kadar karıştırılıp yoğrulur. Biraz una, kabartma tozu, vanilya eklenip harmanlanır. Krema haline gelen karşımın üzerine dökülüp yoğrulmaya devam edilir. Hamur kıvam bulana kadar yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir kıvam alınca hamur, dinlenmesi için üzeri örtülür, bir köşede bekletilir. Ceviz ve fındık öğütülmek için robottan geçirilir, birbirleriyle karıştırılır. 15 dakika kadar dinlemiş olan hamur tatlı yapımı için hazır demektir. Hamurdan parçalar koparılarak yumurta büyüklüğü kadar bezeler yapılır. Her bir beze, içine cevizli harçtan koyulacak şekilde avuç içinde açılır. İçerisine ceviz fındık karışımı koyulup kapatılır. Parmak görünümü vermek için yassı ve ince bir şekil verilir. Bir tabağın içerisine biraz irmik konur. Hazır olan parmak hamurlar irmiğe bulanır, yağlanmış olan bir fırın tepsisine dizilir. Tatlıyı pişirmek için fırın 180 dereceye ayarlanır. Fırına atılan tatlıların üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğumuş olan şerbet, tatlıların üzerinde gezdirilir. Parmak tatlısı şerbetini çekip soğuyana kadar bekletilir. Daha sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 19:00:03
Parmak Tatlısı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Parmak Tatlısı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Parmak Tatlısı Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024