Tatlının yapımı için ilk olarak tel kadayıf ince ince parçalara ayırın. Teflon bir tencereye tereyağını eritin ve üzerine şekeri kadayıfı ekleyin. Kadayıf pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra dövülmüş olan cevizi ilave edin. Biraz daha kavurun ve ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra da ara sıra karıştırın.
Çünkü tavanın sıcaklığı ile kızarmaya devam edecektir. Kadayıfı kenara alın ve muhallebi hazırlamaya başlayın. Muhallebi için süt un nişasta bir yumurta sarısı toz şeker bir tencereye konulur ve iyice çırpılır. Ardından ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca üç beş dakika daha tutulur ve ocaktan alınır. Soğuması için kenara alınır. On beş dakika sonra sıvı krema ve vanilya eklenir. Tekrar çırpılır. Pürüzsüz bir kıvamda olmalıdır. Bu nedenle mikser ile çırpınız. Bir borcama daha önce kızarttığınız kadayıfın yarısını koyun ve iyice yayın. Üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar kalan kadayıf ile üzerini kaplayın. Tatlı soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.