Muhallebili Tatlılar
Muhallebili Tatlılar, Sütlü tatlılar arasında yerini alan muhallebi lezzetiyle insanların mutfaklarında her zaman yer almaktadır. Çok hafif ve ağır olmayan bir tatlıdır. Bugün size birkaç tarifi ele alacağız. Sizlerde bu tarifleri çeşitlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Çilek Soslu Muhallebi malzemeleri- Bir litre süt,
- Bir çay bardağı sıvı yağ,
- Üç yemek kaşığı un,
- Bir paket vanilya,
- Bir paket krem şanti,
- İki yemek kaşığı nişasta,
- Bir su bardağı şeker,
- Bir adet yumurta,
- Bir tutam tuz,
Çilek sosu için- Üç yüz gram çilek,
- Dört yemek kaşığı toz şeker,
- Bir yemek kaşığı nişasta.
Çilek Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Çilek sosu için
Çileklerimizi temiz bir şekilde yıkadıktan sonra iyice ufalanana kadar rondodan geçirelim. Ardından tencereye koyalım ve ocağa alalım. Dört yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Nişastayı, bir kâsede iki yemek kaşığı suyla karıştıralım. Tencerede çilekler iyice kaynayınca nişastalı suyu içerisine ekleyip karıştıralım ve biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, bir kenara soğuması için koyalım.
Sıvı yağı tencereye koyalım ve içerisine unu ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp bir kenara alalım. Şekeri, yumurtanın sarısını, nişastayı, tuzu ve sütü kavrulmuş unun içerisine döküp karıştıralım ve ocağa alıp altını tekrar yakalım.
Muhallebimiz pişerken karıştırmayı ihmal etmeyelim. Hem dibinin tutmasını önleriz hem de topaklanmasını önleriz. Kıvama geldikten sonra ocaktan alalım ve soğuduktan sonra krem şantiyi ve vanilyayı döküp mikserde karıştırıyoruz. Ardından kup ya da kâse içerisine döküyoruz. Önceden hazırladığımız çilek sosunu, muhallebinin üzerine döküyoruz. Bir nane yaprağı ve çilekle süslüyoruz.
Kadayıflı Muhallebi malzemeleri- Bir litre süt,
- Bir su bardağı şeker,
- Bir su bardağı un,
- Bir çay bardağı sıvı yağ,
- Bir adet limon,
- Bir paket vanilya,
- Bir paket krem şanti.
Kadayıf malzemesi için- 300 gram kadayıf,
- Bir su bardağı ceviz,
- Dört yemek kaşığı tereyağı,
- Bir çay bardağı toz şeker,
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Kadayıfı tahta üzerine tel şehriye biçiminde doğruyoruz. Tavayı ocağa alıyoruz ve tereyağını eritiyoruz. Şehriye gibi kestiğimiz kadayıfları kızarttığımız tereyağının içerisine atıyoruz ve ardından bir su bardağı cevizimizi iri iri kıyıyoruz ve kadayıfları içerisine atıyoruz. Şekeri de ilave edip altını kapatıyoruz ve kenarı alıyoruz.
Tenceremizi ocağa alalım. İçerisine bir çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz. Ardından unu ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. İçerisine sütü yavaş ilave edip ve karıştırıyoruz. Şekeri içerisine atıp pişene kadar karıştırıyoruz. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Vanilyayı ocaktan aldığımız muhallebiyi içerisine katıyoruz. Limonu iyice yıkadıktan sonra muhallebinin içerisine rendeliyoruz ve hızlı bir şekilde karıştırıyoruz ve ılık olduktan sonra içerisine krem şantiyi döküyoruz ve mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz. Ardından kaselere kavrulmuş kadayıfları döküyoruz. Üstüne muhallebiyi ilave ediyoruz. Tekrardan kadayıf döküyoruz ve üzerine muhallebiyi tekrar döküyoruz. Buzdolabına kaseleri soğumaya bırakıyoruz.
Muzlu Muhallebili Pasta malzemeleri- Bir litre süt,
- Bir su bardağı un,
- Bir yemek kaşığı tereyağı,
- Bir su bardağı şeker,
- Bir yemek kaşığı nişasta,
- Üç adet muz,
- Hazır satılan kekler (Paketlerde satılan),
- Bir paket vanilya.
Muzlu Muhallebili Pasta Nasıl Yapılır?
Tenceremizi ocağa alalım. Tereyağını içerisine atıp eritiyoruz. Unu tereyağı ile kavuruyoruz. Ardından şekeri içerisine döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Nişastayı içerisine ekleyip ardından sütümüzü ilave ediyoruz ve istenilen kıvama gelince vanilyayı da içine atıp karıştırıyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıyoruz. Marketten aldığımız kekleri dilim dilim kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz. Ardından muhallebimizi keklerin üzerine yayıyoruz. Muzları dilimliyoruz ve kekin üzerine döktüğümüz muhallebinin üzerine diziyoruz. Son olarak muzların üzerine kalan muhallebiyi de aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
21.01.2024 21:11:49
Muhallebili Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|