Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, Asıl adı Mustafa kemal Paşa olarak bilinen kemal Paşa tatlısı 1950 yılından itibaren seri üretim olarak üretilmektedir. Yöresel lezzetler içerisinde Bursa'ya özgü olan kemal Paşa tatlısı Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kemal Paşa tatlısı ilk olarak ilçede günlük olarak üretilmeye başlamış ve taze olarak tüketiliyordu.
Kemal Paşa tatlısının lezzeti ilçe dışına yayılınca seri üretime başlanmıştır. Kemal Paşa tatlısı seri üretimle birlikte tatlının kuru çeşitleri üretilmeye başlanmıştır. Tüm raflarda Kemal Paşa tatlısının kuru çeşitleri yer almaktadır. Kemal Paşa tatlısının birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Kemal Paşa tatlısı şerbetli olarak tüketildiği gibi muhallebili olarak da yapılmaktadır. Kemal Paşa tatlısı genellikle muhallebili olarak tercih edilmektedir. Muhallebiyi kemal Paşa tatlısının yapılışı da çok pratiktir.