Muhallebili kadayıf tatlısı, Tatlılar bizim vazgeçemediğimiz bir lezzettir. Özellikle de ramazan ayında iftardan sonra tatlı yemeyi çok severiz. Ki zaten vücutta istemektedir tatlıyı. Misafirlerimiz geldiğinde ya tatlı alırız ya da hemen tatlı yaparız. Tatlı deyince aklımıza hemen şerbetli tatlılar gelir. Ama bugün şerbetli olmayıp çok da güzel olan bir tatlı yapacağız.
Muhallebili kadayıf tatlısı. Hem yapımı çok kolay hem de yemesi çok zevkli. Ayrıca çok da hafif bir tatlı.
- Yarım kilo kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 veya 6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ceviz
Muhallebisi için gerekli olan malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema ya da 1 paket toz krem şanti
Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?
İlk olarak kadayıfı yapmakla başlayalım. Kadayıfları birbirinden ayıralım ve küçük parçalar haline getirelim. Büyük bir teflon tavaya ilk olarak tereyağı koyun ve eritin. Sonra şekeri ve kadayıfları ekleyip kavurmaya başlayın. Rengi değişmeye başladığında cevizini ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tamamen kavurduktan sonra altını kapatın.
Şimdi gelelim muhallebiyi yapmaya. Krem şanti veya krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun.
Süt, un ve nişastayı ilk önce koyup iyice çırpın. Daha sonra şeker ve yumurtayı da ekleyin ve pişirin. Krema piştikten sonra vanilyayı ilave edin. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin ve mikser ile çırpın. Kavurduğunuz kadayıfı borcama dizin ve üzerine muhallebinin hepsini dökün. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.