Midye Tatlısı Tarifi

Midye Tatlısı Tarifi, Farklı lezzet ve görsellik arayanlar için mutlaka denenmesi gereken midye tatlısı tarifi canınız tatlı istediğinde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı çeşididir. Midye tatlısı lezzetinin yanı sıra muhteşem görünüşüyle özel günlerinizde servis tabaklarına ayrı bir hava katacak ve tatlı tarifleri listenizde ilk başta sırasını alacaktır.

Midye tatlısı tarifi malzemeler


Hamuru için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla sirke
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
İçi için
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
Tatlının hamurunu açmak içinde nişasta kullanacağız.

Midye tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken bir tencereye su ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlının şerbeti kaynamayan başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Yoğurduğunuz hamurdan cevizden daha büyük parçalar alarak bezeleyin. Her bir bezeyi birer birer servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağı büyüklüğünde açılan hamuru tek seferde yufka büyüklüğünde olacak şekilde un ve nişasta serperek açın. Daha sonra açtığınız hamuru sıkı bir şekilde oklavaya sararak rulo haline getirin ve arasından oklavayı çıkarın. Rulo şeklindeki hamuru üç parmak kalınlığında kesin ve kestiğiniz ruloların yan çevirerek oklava yardımıyla ya da elinizle açın ve arasına çekilmiş ceviz ya da fındık koyarak poğaça şeklinde kapatın. Aynı işlemi bütün rulolar için yaptıktan sonra şekillenen tatlıları yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine bir tavada erittiğiniz margarin veya tereyağını kepçe yardımıyla her bir tatlının üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlımızı fırından çıkardığınızda tatlınız sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün ve bir saat bekletilip tatlılar içini iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:27:51
Midye Tatlısı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Midye Tatlısı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024