Meyveli irmik tatlısı için öncelikle orta boy tencerenin içine sütü ilave edin. Daha sonra şeker ve irmiği ilave ederek karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tencereyi orta ateşte pişirin. Pişme sürecinde ara ara karıştırın. Kıvamı koyulaşıp fokurdamaya başladığında vanilyayı ilave edin. Vanilyayı ilave ettikten sonra yaklaşık bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra tatlı yapacağınız fırın tepsisinin altını suyla ıslatın. Tepsinin altını suyla ıslattıktan sonra ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi tepsi döküm ve bir kaşık ile tepsiye yayın. Tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Yayma işlemi bittikten sonra ılınması için bir müddet oda sıcaklığında bekletin.
Tatlı ılınınca kalıbını alması için buzdolabına koyun. Yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında kalması gerekmektedir. Bekleme süresinde sizde meyveleri hazırlayın. Meyveleri temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Dolaptan çıkardığınız irmik tatlısını dilimleyin. Servis yapacağınız dilimlerin üzerine dilimlediğiniz meyvelerden koyun. Daha sonra üzerine ahududu sosu ve ince doğranmış portakal kabukları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.