Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır


Lokma tatlısı nasıl yapılır, Lokma tatlısı çok güzel çıtır çıtır olan bir tatlıdır. Yuvarlak yuvarlak şekliyle ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanıyor. Lokma tatlısı vazgeçilmez tatlılardan biridir. Özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Lokma tatlısını özellikle mevlitlerde, cemiyetlerde ve özel günlerde çok yapılıyor. Yapıldığı ilk günkü gibi tazeliğini ve çıtırlığını koruyan bir tatlıdır.
Evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Lokma tatlısını yapmanızı tavsiye ederim. Çok güzel ve çıtır çıtır oluyor. Büyüklerin ve çocukların çok hoşuna giden bir tatlıdır.

Lokma tatlısı tarifinin malzemeleri

  • 1 kilo kadar un,
  • 1 litre ılık su,
  • 1 paket yaş maya,
  • 10 tane kesme şekeri,
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şerbeti için malzemeleri

  • 2 kilo toz şekeri,
  • 1 litre su,
  • 1 dilim limon.

Kızartmak için

  • 1 litre sıvı yağ
Lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle lokma tatlısını yapmak için ilk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye koyalım ve 15 dakika kadar kaynatalım. Şerberin kıvamı kalın bir şerbet olmalıdır. Sakın sıvı bir şerbet olmasın. Ama 15 dakika yeterli oluyor koyu bir şerbet için. Şerbetimiz hazır olunca soğumaya bırakalım. Bu tatlıyı yaparken şerbeti bir gün öncesinden hazırlayıp soğutmak daha iyi oluyor.

Daha sonra hamur için gerekli olan malzemeleri kabımıza koyalım ve mikserle 10 dakika kadar güzelce çırpalım.
Sonra hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tekrardan çırpalım. Hamurumuz cıvık bir hamur olacak. Daha sonra hazırladığımız hamuru sağlam bir poşete dolduralım. Bir yandan tavaya sıvı yağı dökelim ve ocağın altını iyice açıp yağımızı kızdıralım. Yağ iyice kızdıktan sonra ocağın altını biraz kısalım. Orta ateşte olsun. Çünkü lokma hamurlarının hem içi güzel pişiyor hem de dışı daha çıtır oluyor.

Daha sonra poşetin ucunu kesip bir elimizle poşeti sıkalım bir elimizle de poşetten çıkan hamuru makasla kesip lokma hamurlarının tavaya düşmesini sağlayalım. Makasın ucunu tavadaki yağa batıralım ve hamuru öyle keselim ki hamur makasa yapışmasın. Bu şekilde hamurlar bitene kadar, hamurumuzu kesip tavaya bırakalım. Tavadaki lokma hamurlarını devamlı karıştırarak her tarafının kızarmasını sağlayalım. Sonra her tarafı güzelce kızarınca lokmaları delikli kepçe yardımıyla alıp şerbetin içine atalım. Şerbetin içindeki lokmaları güzelce karıştıralım ve 2 dakika kadar şerbetin içinde tuttuğumuz lokmaları çıkartıp servis tabağına alalım. Çok fazla şerbette tutmayalım tatlılarımızı.

Tatlılarımızı ister anında servis yapın isterseniz bekleyip servis yapın isteğinize göre. Bu lokma tatlısının çıtırlığı kaybolmuyor. Zaten yapınca sizde göreceksiniz. Çıtır çıtır tap taze bir lokma tatlısı yapmış olacaksınız.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:57:37
Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır"
Merhab lokma tatlısı için hamur yaptım ama henüz kızartmadım dolapta beklese sorun olur mu?
Berna . 01.11.2018 12:49:35

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024