Kupta Sütlü Tatlılar
Kupta sütlü tatlılar, Kupta yapabilecek birçok tatlı çeşidi vardır. Şimdi sizlerle birkaç tarif paylaşalım.
Kuplu elmalı tatlı tarifi için gerekli malzemeler
Elma harcı için- Bir çay bardağı şeker
- Bir çay bardağı ceviz
- Bir çay kaşığı tarçın
- Altı adet elma
Muhallebisi için- Bir su bardağı toz şeker
- Bir çorba kaşığı nişasta
- Bir litre süt
- Bir çorba kaşığı un
- Bir çorba kaşığı pirinç unu
Süslemek içinKuplu elmalı tatlı nasıl yapılır?
Elmalı tatlının yapımına başlamadan önce elmaları ince ince soyarız.
Bir tavaya elmayı rendeleyip ocağa koyup şekeri içerisine ilave edip, yavaş yavaş pişiririz. Elmalar pişmeye yakın üzerine tarçın serpip karıştırmaya devam ederiz. Elmaları piştikten sonra altını kapatıp üzerine ezilmiş cevizimizi dökeriz. Hazırladığımız muhallebiyi kuplara ikişer kaşık boşaltırız. Muhallebisi için bir tencerenin içerisine süt ve şekeri ekleyip yavaş yavaş karıştırırız. Daha sonra karışımımız nişasta ve pirinç unu ilave edip, çırpma teli ile karıştırmaya devam ederiz. Karışım homojen bir kıvama geldiği zaman, koyulaşınca muhallebiyi ocaktan alırız. Kuplara koyduğumuz elmaların üzerine muhallebileri de ilave ederiz. Sonra soğuması için dolapta bir saat bekletiriz. Bu sırada bir bardak süt ile krem şantiyi hazırlarız. Süt ve krem şanti tozunu iyice çırpıp hazırlarız.
Hazırladığımız krem şantiyi yarım saat buzdolabında bekletiriz. Kuplara koyduğumuz malzemelerin üzerine krem santiyi ilave edip, üzerine ceviz ekleyip servis ederiz. Kupta elmalı tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Kupta meyveli muhallebi için gerekli malzemeler- Bir yemek kaşığı margarin
- Bir paket vanilya
- Bir çay bardağı buğday nişastası
- Dört su bardağı süt
- Bir su bardağı şeker
- Bir adet muz
- On adet çilek
- Bir adet nar
Kupta meyveli muhallebi nasıl yapılır?
Bu tatlıya başlamadan önce muhallebiyi hazırlamaya başlayayım. Öncelikle derin bir tencerenin içerisine süt ve nişastayı ekleyip, güzel güzel karıştıralım. Daha sonra üzerine şekeri de ilave edip karıştırırız. Topaklanma olmasın diye karıştırma işlemini bırakmadan devam ederiz. Kaynadıktan sonra muhallebinin içerisine bir kaşık margarini de ekleyip, ocağı kapatırız. Hazırladığımız muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp muhallebimizi hazır ederiz. Daha sonra meyvelerimizi temizleyip, dilimler halinde böldükten sonra, kuplara meyvelerimizi yerleştirelim. Üzerine muhallebileri de ekleyip, üzerini nar ile süsleyip buzdolabında soğuması için bekletelim. Kuplardaki karışım soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz veya fındık ezmesi de ilave edip servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.
Kupta çikolatalı meyveli muhallebi için gerekli malzemeler
Çikolata sosu için- İki bardak süt
- Dört kaşık kakao
- Bir çay bardağı şeker
- Bir kaşık margarin
- İki kaşık buğday nişastası
Muhallebi için- Bir çorba kaşığı nişasta
- Bir litre süt
- Bir su bardağı şeker
- Bir yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı pirinç unu
Süslemek için- Bir adet muz
- İki adet kivi
- Yüz gram çilek
Kupta çikolatalı meyveli muhallebi nasıl yapılır?
Bir tencereye önce iki bardak sütü ve şekeri ekleyip tencerenin altını yakalım. Yavaş yavaş karıştırıp içerisine buğday nişastası ve kakaoyu ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim ki dibine tutmasını engellemiş olalım. Sonra çikolata sosu olmaya yakın içerisine margarini de ilave edip karıştırmaya devam edelim. Daha sonra çikolata sosu kıvamına gelince altını söndürüp, buzdolabında soğuması için bekletelim. Bu sırada tatlının muhallebisini yapmaya başlayalım. Öncelikle tencerenin içerisine bir litre sütü, bir su bardağı şeker ve bir çorba kaşığı nişastayı ekleyip, ocağın altını yakalım. Yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Topaklanmalar meydana gelmemesi için sürekli karıştırmaya devam edelim. Bu sırada karışıma pirinç unu ve unu da ilave edip, karışımımızı pişirmeye devam edelim. Homojen kıvama geldiği zaman muhallebiyi kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca ocaktan alalım. Meyveleri bol su ile yıkayıp, temizleyerek parçalara bölelim. Muhallebileri kuplara paylaştıralım.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:15:43
Kupta Sütlü Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|