Kadayıflar ilk olarak buzluk da dondurulur. Tel tel olması için dondurulması gerek. Yoksa istenilen şekilde kadayıf tatlısı olmaz. Derin bir tencereye şeker, tereyağı ve tel kadayıf konulur ve pembeleşene kadar kavrulur. Son olarak da içine ceviz katılır ve 5-6 dakika da öyle kızartıldıktan sonra soğuması için ocağın altı kapatılır. Daha sonra kadayıf soğurken kreması yapılır. Kreması için başka derin bir tencereye malzemelerin hepsi konulur ve krema kıvamı olana kadar kaynatılır. Kaynayan krema soğuması için bekletilir. Konulacak olan bardağın içine hazırlanan krema konulur ve üzerine yağda yakılan tel kadayıflar dökülür. Sonra kadayıfların üzerine yine krema dökülür.
En son olarak yine kadayıf eklenir ve kıvamının yerine oturması için dolapta 3-4 saat bekletilir. Daha sonra istenilen şekilde servis edilir.
Afiyet Olsun.