Tatlımızın yapımı için ilk olarak pirinç unu, nişasta ve toz şeker bir tencereye alınır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Üzerine yavaş yavaş karıştırarak süt eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya yaklaşınca tepsi yakmak için hazırlanır. Tepsinin her tarafı margarin ile yağlanır ve üzerine pudra şekeri elenerek serpilir. Muhallebisi fokurdamaya başlayınca altı kapatılır ve iki kepçe kadar alınarak tepsinin her tarafına yayılır. Tepsideki muhallebi ocağa alınır ve kısık ateş de her tarafı eşit bir şekilde yakılır. Ardından tenceredeki muhallebi tekrar ocağa alınıp kaynatılır.
Çünkü tepsi yakılırken o soğur ve soğuyunca da görüntüsü hoş olmaz. Tekrar kaynatılan muhallebi de tepsiye eşit bir şekilde yayılır. Ardından tezgâhın üzeri ıslatılır ve tepsi üzerine konularak tatlı soğutulur. İyice soğuyunca kesilir ve rulo yapmak için spatula ilk olarak soğuk suyla ıslatılır ve ardından kesilen tatlı rulo yapılarak servis edilir.
Afiyet olsun.