Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı, Kadayıf bizim kültürümüze özel bir tatlıdır. Lezzetle yediğimiz, tadına doyamadığımız küçükten büyüğe herkesin iştahla yediği tatlarımızın başında gelir. Kadayıf tatlısından birkaç tane tarif vereceğiz. Hemen yapmaya başladınız değil mi?

Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Tereyağı,
  • 300 gram kadayıf ve ceviz,

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 5 damla limon suyu.

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?


Tepside kadayıf tatlısı yapmak için ilk önce güvendiğiniz yerden kadayıf almanız gerekir kadayıfı aldıktan sonra başlayabilirsiniz. İlk önce şerbeti kaynatıp ılınmaya bırakın. Şerbeti yapmak için su ve şeker uygun bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan on dakika sonra beş damla limon suyu ekleyin. Beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Kadayıfı tepsiye koyup tel tel açıyoruz sonra tereyağını eritip kadayıfın üzerine güzel bir şekilde gezdiriyoruz. Kadayıf tellerinin harmanlayarak yağlanmasını sağlıyoruz. Kadayıfın yarısı alarak ufak boy fırın tepsisine alıyoruz (Biz ufak yuvarlak tepsi kullandık) tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine avucunuzun içi ile bastırarak sıkışmasını sağlayın. Bolca ceviz serperek kalan kadayıfı cevizlerin üzerine seriyoruz. Yine avucunuzun içi ile düzenli şekilde bastırınız.180 derece önceden ısıtılmış fırının içine atınız güzelce kızartınız. Fırından çıkardıktan sonra beş dakika kadar bekletin ilk ısının çıkmasını bekleyin ve tatlıyı dilimleyin.
İsterseniz kare isterseniz baklava dilimi gibi kesebilirsiniz. Tepsim yuvarlak olduğu için baklava dilimi şeklinde kestim. Soğuttuğumuz şerbetimiz yaptığımız kadayıf tatlının üzerinde gezdiriliyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı bekletiyoruz. Şerbetinizin soğuk olması gerekli eğer sıcak olursa kadayıf hamur olur dikkatli olunuz:) Afiyetle yiyiniz.

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 500 gram kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı iri ufaltılmış ceviz

Şerbeti için

  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 *6 damla limon
Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Evet şimdi yapılışı taze aldığımız tel kadayıfı geniş olan karıştırma kabına alıyoruz. Kısık ateşte erittiğiniz Tere yağını ısıttıktan sonra kadayıfların üzerine dökünüz. Elinizle didiklediğiniz kadayıfı tereyağıyla güzelce harmanlayın. Yarısını aldığınız fırın tepsinin içine yayın sonra avucunuzun içiyle bastırın. Kırdığınız cevizleri içine serpiştirin eşit bir şekilde ayırdığınız kadayıfları üstüne düzerek bastırınız. 200 dereceye ısıyla ayarladığınız fırında kızarana kadar pişirin. Kızar tığınız kadayıfı aynı olan bir tepsiyle ters çeviriniz. Bu kadayıfı dilimlediğiniz de kadayıf daha güzel görünür. Eğer alt tarafı az kızarmışsa on dakika daha pişirebilirsiniz. Kadayıfın şerbetini hazırlayalım tencereye malzemeyi attıktan sonra kaynatalım 18 dakika kadar yüksek ısıda kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Soğuttuğumuz kadayıfın üstüne sıcak şerbeti dökünüz. En az 2 saat bekletiniz. İkram ettiğinizde size tavsiyem dondurma ya da kaymakla ikram edebilirsiniz. Buda değişik bir kadayıf tatlımız Arapların çok tükettikleri bir tatlıymış tavsiye ederim deneyiniz kolay gelsin size ve de afiyetle yiyiniz.
21.01.2024 10:27:09
Kadayıf Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kadayıf Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024