Tatlımız için ilk olarak şerbetini hazırlamamız gerekir. Şerbeti için su ve üç su şeker bir tencereye alınır ve ocağa alınır. Ocakta kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılır ve ardından ocak kapatılır. Şerbet soğuması için kenara alınır. Hamuru için ilk olarak yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Krema kıvamına kadar gelmeli yumurta ile şeker kıvamı.
Ardında yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da elenerek eklenir ve bir limon kabuğunu da üzerine rendeleyin. Şimdi yavaşça çırpılmalıdır ki yumurtaların o kabarmış hali gitmesin. Çırpma teliyle bir iki döndürme yeterli olacaktır. Hamuru borcama alın ve muhakkak önceden ısıtılmış olan fırına hamurunuzu atın. Fırını açmadan üzeri kızarana kadar pişirin. Kek kızarınca fırından alın ve hemen dilimleyin. Üzerine bir su bardağı ılık su dökün. Su eşit bir şekilde dökülmelidir. Ardından da ılık olan şerbeti dökünüz. Şerbetini çekince ister o şekilde ılık servis edin. İsterseniz de biraz daha bekleyip servis edin, afiyet olsun.