İncirli Sütlü Tatlı
İncirli sütlü tatlı, Kuru incir ile yapılan bir tatlı türüdür. Kuru incir ile sütün birleşmesiyle oluşan hafif tatlılar içerisinde yer alır. Biraz zaman alsa da lezzet bakımında oldukça güzeldir. İncirli sütlü tatlısının kıvamını da tutturmak oldukça kolay değildir. Püf noktası olarak kreması ve şerbeti belli bir kıvama gelene kadar karıştırmaktır.
İncirli Sütlü Tatlı Malzemeleri- 6 adet kuru incir
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı süt
- 3 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
İncirli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?
İlk önce tatlının keki yapılır. Derin bir kaba şeker ve yumurta konularak iyice çırpılır. Üzerine sütü ekleyerek mikser yardımıyla çırpılır. Diğer yandan suda bekletilen incirler süzülür ve küçük küçük doğranır. Başka bir kabın içine un konulur ve incirler una bulanır. Un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Kırılmış olan fındık ve ceviz içi hamurun içine eklenir. Hamur 5-6 dakika daha yoğrulduktan sonra yağlanan fırın tepsisinin içine dökülür ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra soğuması için bekletilir. Kekin soğuması için beklenirken diğer yandan muhallebisi hazırlanır.
Derin bir tencereye muhallebi malzemelerin hepsi konulur ve orta ateşte karıştırılır. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. Muhallebi kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenerek biraz daha karıştırılmaya devam edilir. En son olarak da üzerine krem şanti konulur ve 3-4 dakika çırpılır. Muhallebisi hazırlandıktan sonra ocakta alınır ve şerbetine geçinilir. Başka bir tencereye şerbet malzemelerin hepsi konulur ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Şerbet hazır hale geldikten sonra kekin üzerine dökülür ve kekin şerbeti içine çekmesi beklenir. Şerbeti içine çektikten sonra hazırlanan muhallebi dökülür ve her yerine sürülür. Tasın içine kakao, Hindistan cevizi ve tarçın konularak iyicene karıştırılır. Üzeri için malzemeler karıştırıldıktan sonra muhallebinin üzerine dökülür. Hazır hale gelen tatlı hemen servis edilmez. Dinlenmesi ve kıvamının oturması için 3-4 saat soğuk ortam da bekletilir. Daha sonra istenilen şekilde servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:48:10
İncirli Sütlü Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|